Duearitys målsättning är att komma till och förbi breakeven med nya kapitalet - vd
Medicinteknikbolaget Duearity, som utvecklar en apparat för behandling av tinnitus, har som absolut målsättning att komma till och även förbi breakeven med det nya kapitalet från den förestående nyemissionen. Det säger vd:n Fredrik Westman i en exklusiv intervju med Finwire
- Vi tror verkligen att vi kommer uppnå breakeven och viss vinst under 2022. Pengarna komma räcka över 2021, 2022 och som det ser ut nu även en liten bit in i 2023, säger Westman om finansieringen.
Emissionen med en bruttolikvid om 24,9 miljoner kronor uppges komma att användas för slututvecklingen av den kommande produkten Tinearity, marknadsföring samt för driften av bolaget.
Vid en frågan om marknaden beskrivs den som stor, med patienter som är väldigt benägna att köpa produkter som lindrar ens besvär.
Sedan bolaget genomfört mindre marknadsföring i digitala kanaler har stort intresse för den kommande produkten Tinearity inkommit från flera olika delar av världen, detta trots att ingen marknadsföring initierats i mer än Sverige och en europeisk storstadsregion.
- Det är rätt mäktigt hur en digital kampanj kan spilla över och hur folk hittar oss. Kundgruppen söker enormt mycket information och vi får väldigt mycket mail och propåer, kommenterar vd:n.
En av anledningarna till intresset är fördelarna med den kommande produkten över konventionella sådana är att den är mycket mer flexibel och kan användas vid fler tillfällen, så som när man ska ha ett möte eller duschar.
I en anekdot förklarar företagsledaren att de gamla metoderna kan förhindra människor i arbeten då man måste ha besvärliga hörlurar med vitt brus i. Det var genom bristerna hos de tidigare produkterna som idén med Tinearity kom till.
Dessa produkter har valts att initialt säljas till kunderna via en egen e-handelshemsida.
Ni har valt att sälja direkt till kunder istället för via partners. Vad är anledningen till det?
- Direktförsäljning är en snabb väg till kassaflöden, först i nästa steg kommer vi att bearbeta kliniker, apotek och distributörer, förklarar företagsledaren.
Bolaget har valt att skjuta tredjepartsförsäljning till framtiden med anledningen att det är väldigt tidskrävande, men kontakt och dialog har redan upprättats med en del aktörer.
Vid en fråga om nyemissionen på teckningskursen 4,3 kronor i mars förklarar Westman att pengarna egentligen kom in långt tidigare än så, men att köer hos Bolagsverket försköt registreringen av kapitaltillskottet.
Börsnoteringen på First North äger rum 11 maj och nyemissionen på teckningskursen 6,3 kronor har redan blivit kraftigt övertecknad, vilket skulle kunna tyda på ett starkt intresse för bolaget.