Dist IT:s dotterbolag Efuel ser begränsad påverkan av försäljningsstopp för Easee laddboxar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Dist IT:s dotterbolag Efuel ser begränsad påverkan av försäljningsstopp för Easee laddboxar

IT-produktsbolaget Dist IT:s dotterbolag Efuel är återförsäljare av laddboxar av modellerna Easee Home och Easee Charge som Elsäkerhetsverket har beslutat om försäljningsförbud, enligt ett pressmeddelande.

Beskedet om försäljningsförbudet har idag sänkt Dist IT-aktien med runt 17 procent.

Beslutet om försäljningsförbud fattades i går den 14 mars och gäller enbart för den svenska marknaden. Beslutet är ett resultat av en pågående utredning kring elsäkerhetsfrågor relaterade till laddboxar och innebär att laddboxarna inte får levereras för distribution, förbrukning eller användning. Laddboxarna får följaktligen inte säljas eller marknadsföras på den svenska marknaden. Beslutet innebär även att utrustning som redan är installerad måste åtgärdas så att den risk som Elsäkerhetsverket menar finns elimineras.

Efuels bedömning är att ansvaret för dessa åtgärder ligger hos tillverkaren av Easee Home och Easee Charge och inte hos Efuel. Efeul kommer tillsammans med Easee att återkomma avseende hur beslutet kommer att hanteras praktiskt på de svenska, finska och danska marknaderna.

Efuel har med anledning av beslutet vidtagit följande åtgärder: på den svenska marknaden fortsätter bolaget att utöka sortimentet genom att erbjuda produkter från flera andra leverantörer av laddboxar. Bolaget erbjuder idag en alternativ laddbox från Wallbox och är även i slutfasen av förhandlingar med andra producenter.

Även om försäljningsstoppet endast gäller i Sverige utvärderar bolaget hur situationen ska hanteras i Finland och Danmark där Efuel är verksamma. Även för de finska och danska marknaderna har Efuel för närvarande alternativa produkter i lager och kommer att öka inköpen från alternativa leverantörer.

Efuel bedömer i nuläget att den kortsiktiga påverkan på bolagets försäljning kommer att vara begränsad eftersom bolaget redan nu erbjuder alternativa produkter och inom kort kommer att erbjuda ytterligare alternativ. Detta kommer kortsiktigt att påverka Efuels försäljning tills dess att Efuel utökar sortimentet med nya produkter och vidtar nödvändiga kostnadsbesparingar för att säkerställa att bolaget fortsatt levererar ett positivt resultat. På medellång sikt bedömer Efuelt att produkterna kan ersättas fullt ut för att möta efterfrågan.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om DistIT

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien DistIT

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt