Delade meningar om höjda budet på Swedish Match
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Delade meningar om höjda budet på Swedish Match

Tobaksbolaget Swedish Match klättrar idag 2,3 procent till 112,60 kronor, vilket får ses vara ganska långt under Philip Morris höjda budnivå på 116 kronor från tidigare 106 kronor per aktie. Bland analytikerna hörs delade meningar om budet.

Handelsbankens analytiker Karri Rinta tycker att den återhållsamma kursuppgången är svårtolkad.

”Man kan se det som att sannolikheten för att budet ska gå igenom är högre nu när de har gett ett tydligt besked. Man kan också tolka det som att aktivistfonderna som har drivit fram det höjda budet inte tycker att det är tillräckligt. Då riskerar budet att falla, så vissa väljer att sälja här och nu”, säger han till Dagens Industri.

Pontus Dackmo, som står bakom hedgefonden Protean, har tidigare ställt sig kritisk till Philip Morris bud. Han ser det som logiskt att kursen handlas långt under budnivån. ”Det är ett ganska snålt bud”, säger han till Di, och tillägger "Jag tolkar det som att det finns en skepsis mot att budet går igenom”.

Morgan Stanley ser ökad chans för att budet går igenom.

"Det förbättrade erbjudandet ökar sannolikheten för att affären kommer att slutföras, och framför allt att den når upp till tröskeln på 90 procent som eftersträvas av Philip Morris", skriver analytiker på Morgan Stanley i en kommentar.

Bloomberg News har tidigare rapporterat att hedgefonder byggt upp positioner i Swedish Match med Elliott Investment Management i täten. Dessa uppges sitta på mer än 25 procent av företaget.

Åtminstone fyra av dessa fonder är nu redo att acceptera budet, enligt personer som är insatta i frågan, rapporterar Bloomberg. Det är fortfarande oklart hur Elliot ställer sig till den höjda budnivån.

Aktieägaren Bronte Capital kommer inte att acceptera det höjda budet från Philip Morris.

Philip Morris meddelade i morse att de behåller acceptnivån 90 procent. Enligt Bloomberg har bolaget tidigare övervägt att sänka denna nivå. Senast den 28 oktober måste Philip Morris göra ett tillkännagivande om att sänka gränsen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Philip Morris

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Philip Morris

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt