Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Dags

Dags för fastighetsbolagen att sälja sina investeringar i varandra - Di

Dagens industri skriver att det är dags för fastighetsbolagen att börja dumpa sina investeringar i varandra.

Bakgrunden är att investeringarna har svällt till totalt 90 miljarder kronor, vilket inneburit att tre miljarder kronor i kassaflöde tappas mot redovisade vinster i förvaltningen.

“Troligen måste flera av fastighetsbolagen nu avveckla stora delar av dessa investeringar på grund av finansieringsbehov och ökat krav på transparens – inte minst sedan kreditvärderare börjat ifrågasätta uppläggen”, skriver Di.

Det bolag som uppvisar största skillnaden mellan kassaflöde och förvaltningsresultatet för 2022 är Balder med -1,6 miljarder kronor. Därefter följer SBB och Sagax med -897 respektive -324 miljoner kronor.

I andra vågskålen finns Pandox som rapporterar ett högre kassaflöde än förvaltningsresultatet på 392 miljoner kronor, följt av Fabege med 116 miljoner kronor.

https://www.di.se/analys/dags-for-fastighetsbolagen-att-salja-varandra/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Fast Balder

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.