Creaspac rapporterar en förlust på 2 miljoner kronor i första kvartalet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Creaspac rapporterar en förlust på 2 miljoner kronor i första kvartalet

Creaspac

Spac-bolaget Creaspac rapporterar en förlust på 2 miljoner kronor i första kvartalet 2022.

Nettoomsättningen uppgick till noll kronor.

Rörelseresultatet blev -2,0 miljoner kronor.

Resultatet efter skatt blev -2,0 miljoner kronor.

Resultat per aktie hamnade på -0,08 kronor.

Då Creaspac är ett förvärvsbolag kommer bolaget inte att ha några intäkter. Till dess ett förvärv genomförts kommer därför resultatet att vara negativt.

- Det marknadsklimat Creaspac möter idag är tydligt annorlunda jämfört med situationen för ett halvår sedan. Den vid den tiden mycket höga aktiviteten på marknaden för såväl privata som publika transaktioner drev upp målbolagens prisförväntningar till en nivå vi inte bedömde som attraktiv och som lök på laxen stod noteringsfönstret vidöppet vilket resulterade i att några av de potentiella transaktioner vi var aktiva i valde att gå till börsen genom en traditionell noteringsprocess. I skrivande stund går dynamiken åt det omvända hållet med såväl en mer balanserad syn på värderingar, i synnerhet för den typ av bolag Creaspac har sikte på, som en mer utmanande och delvis stängd marknad för noteringar vilket naturligen är positivt för Creaspacs konkurrenskraft. Den konkreta effekten för oss som bolag är att vi nu ser en högre andel högkvalitativa och mer framskridna förvärvsdiskussioner, kommenterar vd John Hedberg i delårsrapporten.

- Den allt annat överskuggande prioriteten för vår verksamhet är att genomföra ett förvärv av ett kvalitetsbolag med goda utsikter för långsiktigt värdeskapande för Creaspacs aktieägare. Ur ett synsätt får detta gärna hända förr snarare än senare då pengar i arbete är bättre än pengar på banken. Ur ett annat, och lika giltigt, perspektiv är tålamod en dygd. Mot bakgrund av den senaste tidens marknadsutveckling har det onekligen varit en fördel att ha pengar i kassan (jämfört med på börsen). Utöver att kapitalet i nominella termer är intakt har även vår relativa köp- och konkurrenskraft stärkts vilket gagnar oss den dag vi kommer i mål med det bolag vi vill köpa. Vi är tacksamma för det förtroende ni som aktieägare ger oss och ser fram emot att fortsätta förvalta detta viktiga uppdrag på bästa möjliga vis, avslutar John Hedberg.

Creaspac, MkrQ1-2022
Nettoomsättning0
Rörelseresultat-2,0
Nettoresultat-2,0
Resultat per aktie, kronor-0,08


http://media.finwire.com/media/FWM0074A7F-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Creaspac

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Creaspac

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt