Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Corline Biomedical ska göra en företrädesemission på 15,2 miljoner kronor

Corline Biomedical tänker genomföra en fullt garanterad företrädesemission på cirka 15,2 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. Emissionen är villkorad av ett godkännande vid en extra bolagsstämma som ska hållas den 30 december.

Under emissionen erbjuds högst 1 515 901 aktier.

Villkoren i emissionen är att aktieägare erhåller en teckningsrätt per en innehavd aktie. Elva teckningsrätter berättigar till teckning av en aktie. Teckningskursen är 10 kronor.

Avstämningsdagen för att delta i emissionen är 5 januari, och teckningsperioden löper 8-22 januari. Handeln med betalda tecknade aktier, BTA, löper 8 januari-2 februari.

Corlines största aktieägare, Adam Dahlberg med familj och genom helägt bolag, Eccenovo AB, HealthInvest Small & Microcap Fund AB, familjen Sunnanväder och Henrik Nittmar, som tillsammans representerar cirka 70 procent av aktierna och rösterna i bolaget har samtliga åtagit sig att teckna sig för sin respektive pro rata-andel i företrädesemissionen. Adam Dahlberg, Eccenovo AB och Henrik Nittmar har dessutom utfärdat en vederlagsfri garantiförbindelse för resterande cirka 30 procent av kapitalanskaffningen för det fall företrädesemissionen inte skulle bli fulltecknad.

”Corline är inne i ett intensivt arbete för att optimera projektplanen för RENAPAIR 02, där den slutliga budgeten fortfarande är under förhandling med våra externa partners. Parallellt med detta arbete utvärderas olika möjligheter att finansiera studien. Den nu beslutade företrädesemissionen ger bolaget möjlighet att maximera värdet för samtliga av våra aktieägare genom att samköra dessa processer. Med det finansiella tillskottet som emissionen ger kan vi också fortsätta det framgångsrika affärsutvecklingsarbetet som inletts inom medicinteknik”, säger vd Henrik Nittmar.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Corline Biomedical

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Corline Biomedical

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt