Corem och Alm Equity bildar ett gemensamt förvaltningsbolag som ska börsnoteras
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Corem och Alm Equity bildar ett gemensamt förvaltningsbolag som ska börsnoteras

Corem

Fastighetsbolaget Corem Property och bostadsutvecklaren Alm Equity har ingått ett bindande avtal att bilda ett gemensamt förvaltningsbolag. Det framgår av ett pressmeddelande.

Parterna fullföljer därmed den avsiktsförklaring som ingicks i november i fjol.

Bolagets syfte är att utveckla hyresbostäder för egen förvaltning. Fastighetsportföljen kommer omfatta dels förvaltningsfastigheter och dels byggrätter för framtida utveckling.

Byggrättsportföljen består av 65 projekt med en sammanlagd potential för 24 000 bostäder. Geografiskt är tyngdpunkten av projekten belägna i Stockholmsområdet och resterande i framförallt Mälardalen. De fastigheter och byggrätter som genom avtalet samlas i det gemensamma bolaget har tillsammans ett underliggande fastighetsvärde om 10 miljarder kronor. Tillträde planeras att ske i andra kvartalet i år.

För Corem innebär affären att 36 fastigheter med ett samlat marknadsvärde om 5,4 miljarder kronor överförs till det gemensamma bolaget. Resultateffekten bedöms inte ha någon väsentlig påverkan på Corem. Fastigheterna har idag en uthyrbar area om 160 000 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om 120 miljoner kronor, samt förväntade byggrätter motsvarande 13 000 bostäder.

För Alm Equity innebär affären att övervärden synliggörs och att bolaget under första halvåret kommer skapa en resultateffekt på 2 miljarder kronor. Inom Alm Equity kvarstår projektutvecklingsverksamheten inriktad mot privatsidan samt leverans av redan sålda fastigheter till externa förvaltningsbolag. Den kvarvarande projektutvecklingsverksamheten utgörs av närmare 7 000 byggrätter varav 2 350 byggrätter är i produktion.

Ägandet i det gemensamma bolaget kommer vid tillträdet uppgå till 51 procent för Corem och 49 procent för Alm Equity. Avtalet är villkorat av erforderliga myndighetstillstånd samt erforderliga beslut på bolagsstämmor.

Det gemensamma bolaget har som målsättning att skapa tillväxt och kan utökas till att inkludera flera fastighetsägare. Parterna avser att notera det gemensamma bolaget på Nasdaq Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien ALM Equity

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt