Codemills värdering är alltför hög, teckna ej - Affärsvärlden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Codemills värdering är alltför hög, teckna ej - Affärsvärlden

Codemills

Videoteknikbolaget Codemill har kallats Umeås hetaste start-up. Produkten är ett smart verktyg för videoredigering. Affärsvärlden lutar åt att prislappen borde gått genom redigeringen en gång till och justerats ned, skriver tidningen i en analys på tisdagen.

Aktien ska noteras på First North med första handelsdag den 18 juni.

Tidningen hittar två varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första handlar om bristfällig information, i prospektet namnges inga teckningsåtagare. Det framgår inte heller värdering av aktien vid tidigare emissioner. Vidare saknas information om styrelse eller ledningen har konkurser i sitt bagage. Den andra handlar om storaffär inför notering, i samband med börsnoteringen förvärvar Codemill bolaget Cantemo.

Codemill är uppe i en omställning av sin verksamhet. En konsultbaserad affär med storkundsfokus ska bli till en produktbaserad affär med abonnemangsbaserad intäktsmodell. Affärsvärlden bedömer att den prislapp man vill få ut för bolaget inte står i relation till hur långt man kommit i den omställningen.

Tidningen bedömer att värderingen är alltför hög med ett företagsvärde i relation till försäljningen på 4,6 gånger. Cantemo-affären sker till klart lägre multipel och ursprungsaffären är som sagt främst konsultdriven.

"Ytterligare minus är att bolaget ser ut att ligga en bra bit efter konkurrenten Frame.io som har stora mängder kapital i ryggen och en gedigen användarbas. Vidare finns det risk för att Adobe själva utvecklar funktionalitet som konkurrerar direkt med Codemill. Då skulle lite användning finnas för bolagets produkt. Rådet blir att ej teckna denna nyintroduktion", summerar tidningen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om CodeMill

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien CodeMill

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt