Cline Scientific kan behöva ta in externt kapital nästa år - Analyst Group
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cline Scientific kan behöva ta in externt kapital nästa år - Analyst Group

Cline

Analyst Group bedömer att life science-bolaget Cline Scientific kommer gå in i en mer kapitalintensiv fas under hösten för att påskynda realiseringen av värdet i Stemcart-projektet. Detta väntas medföra en större månatlig kassaförbränning än historiskt sett.

Givet att man inte ser det som sannolikt att bolaget kommer ingå ett samarbete med en kommersiell partner under hösten, utesluter Analyst Group inte att bolaget kan behöva ta in externt kapital för att säkra likviditeten under nästa år.

Vad gäller företrädesemissionen som Cline Scientific genomförde i somras, bedömer Analyst Group att bolaget med en kassaförbränning på -0,7 miljoner kronor per månad kan hålla igång till början av första halvåret 2024.

Vad gäller själva Stemcart-projektet noteras det att projektet har tagit strategiska steg under första halvåret 2023. Dessa bedöms som viktiga för bolagets förmåga att nå en potentiell avyttring av projektet till ett ledande life science-bolag.

“Bland annat erhöll Cline ett metod-patent för Stemcart-projektet. Patentet, utfärdat av europeiska patentverket (EPO), vilket agerar som en försäkran för Life-Science bolag vilka potentiellt avser att ingå avtal med Cline för kommersialisering av Stemcart-projektet. Detta till följd av att det innebär att konkurrerande lösningar till Clines kommer att ha begränsad möjlighet att efterlikna bolagets innovativa lösning för behandling av broskskador, således väntas patentet innebär att Cline blir en mer attraktiv samarbetspartner”, skriver Analyst Group.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Cline Scientific

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Cline Scientific

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt