Cinis Fertilizer avser genomföra en nyintroduktion på First North
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cinis Fertilizer avser genomföra en nyintroduktion på First North

Cinis

Cinis Fertilizer avser genomföra en notering av sina aktier på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm och genomföra ett erbjudande av nyemitterade aktier i bolaget om 400 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Cinis Fertilizer grundades med ambitionen att producera världens mest hållbara mineralgödsel och på så sätt bidra till ett mer hållbart, cirkulärt och fossilfritt jordbruk. Bolaget kommer att producera mineralgödslet kaliumsulfat genom en fossilfri produktionsprocess med hjälp av beprövad teknik. Bolaget har utvecklat en patenterad och patentansökt process som använder restprodukter från massaindustrin och från produktion av elbilsbatterier.

Cinis Fertilizer har ingått avtal överstigande tio år med både Northvolt, för leverans av restprodukter från elbilsbatteritillverkning och Van Iperen International för köp av vattenlösligt kaliumsulfat till ett värde av 3,3 miljarder kronor årligen.

Bolaget planerar att driftsätta sin första produktionsanläggning i Örnsköldsvik i början av 2024, vilken planeras ha en årlig produktionskapacitet om 100 000 ton kaliumsulfat. Bolagets andra
produktionsanläggning planeras att driftsättas under mitten av 2025 i nära anslutning till Northvolts anläggning i Skellefteå. Den planeras ha en årlig produktionskapacitet om 200 000 ton kaliumsulfat. Bolaget har även planer på en tredje och fjärde anläggning.

Ankarinvesterare är Skandia Liv, Molindo Energy, Thomas Ranje, Strand Kapitalförvaltning, Gadd & Cie, Cicero Fonder, Poularde, styrelsemedlemmar och vissa befintliga aktieägare samt SEB Investment Management som åtagit sig att teckna aktier för sammanlagt 291 miljoner kronor till teckningskursen 29 kronor per aktie. Bolaget värderas vid fullteckning, exklusive eventuell övertilldelningsoption, till 2,0 miljarder kronor.

Erbjudandet och noteringen förväntas genomföras i oktober 2022, beroende på rådande marknadsföringsförhållanden. Arbetet med börsnoteringen sköts av ABG Sundal Collier, Nordea Bank och Pareto Securities.

Bolagets finansiella mål från och med räkenskapsåret 2024 är att ha en årlig ebitda-marginal överstigande 25 procent samt ha en nettoskuld/ebitda-kvot ej överstigande 2,5 gånger.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Cinis Fertilizer

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Cinis Fertilizer

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt