Carlsquare sänker motiverat värde för Alm Equity efter försäljning av JV-bolag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Carlsquare sänker motiverat värde för Alm Equity efter försäljning av JV-bolag

Carlsquare

Carlsquare minskar sitt motiverade värde för bostadsutvecklaren Alm Equity från 300 till 267 kronor, efter att bolaget sålt 60 procent av aktierna i ett nybildat gemensamt JV-bolag som bland annat består av Svenska Nyttobostäders (SNB) fastigheter.

Efter transaktionen kommer JV-bolaget till 60 procent ägas av en fastighetsfond förvaltad av Aermont Capital, medan resterande 40 procent fortfarande ägs av Alm Equity. Enligt en analyskommentar av Carlsquare, ger försäljningen bolaget en likvid på 1,9 miljarder kronor, vilket motsvarar ett totalt värde på cirka 3,2 miljarder kronor för samtliga av SNB:s nettotillgångar.

Dessutom poängterar analytikerna att resultatet av transaktionen beräknas påverka Alms resultat i tredje kvartalet negativt med cirka 600 miljoner kronor. Samtidigt skriver bolaget ned värdet på de kvarvarande aktierna, vilket Carlsquare tror beror på att Aermont Capital får företräde till en utdelning med 200 miljoner kronor årligen i det nya JV-bolaget.

"Applicerar vi 20 procent rabatt på Alm Equitys kvarvarande 40 procent i nya JV-bolaget och subtraherar 300 miljoner kronor i antagna övervärden på SNB:s fastigheter i vår senaste analysuppdatering den 22 juli 2024, minskar det motiverade värdet för Alm Equitys stamaktie från 300 till 267 kronor", skriver analytikerna och fortsätter:

"Det innebär att substansrabatten är cirka 25 procent i ett bolag som levererade ett mycket starkt Q2 2024-resultat, med rörelsemarginaler som är på väg att återvända till högkonjunkturnivåer."

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om ALM Equity

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien ALM Equity

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt