Börsveckan rekommenderar köp av Stockmann, Addvise och Train Alliance
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan rekommenderar köp av Stockmann, Addvise och Train Alliance

Börsveckan

Börsveckan rekommenderar köp av Stockmann, Addvise och Train Alliance i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Storskogen, Vestum, Holmen och SCA.

Storskogen är ett unikt bredd konglomerat som är extremt svåranalyserat. Aktien har fallit med 75 procent sedan toppnivåerna i höstas. "Allt sammantaget är Storskogen klart mer intressant efter kursnedgången som varit, men något uppenbart köpråd ser vi inte på tolv månaders sikt", skriver Börsveckan och ger rådet avvakta.

Entreprenören Conny Ryk har sedan grundandet av Vestum köpt knappt 50 bolag på löpande band. "Trots att kursen backat rejält i år håller vi oss på sidlinjen. Avvakta", skriver tidningen.

Finska Stockmann, där Lindex ingår, har med en vältajmad förstärkning av balansräkningen goda förutsättningar att parera en eventuellt svagare efterfrågan i kölvattnet av Rysslands invasion av Ukraina. Aktien är billig, bedömer Börsveckan som upprepar sitt köpråd.

Serieförvärvaren Addvise verkar inom labb- och sjukvårdssegmentet och har gjort flera större förvärv i fjol och i år. Utsikterna är goda de kommande åren. Tidningens sammantagna bedömning är att aktien kan passa som ett chansköp för den som vill ta lite risk.

Projektutvecklingsbolaget Train Alliance handlas till en hög substansrabatt och har en hel del intressant projekt pågående. Insiders köper också aktien. Börsveckan landar i ett köpråd.

Det går riktigt bra för Holmen nu och bolaget har höjt priserna rejält. Aktien har gått starkt i år och handlas till höga multiplar, därtill på historiskt höga lönsamhetsnivåer. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

SCA har likt sektorkollegan Holmen genomfört stora prishöjningar vilket lyfter vinsten rejält i år. Aktien lockar i turbulenta tider men har också gått starkt och värderas relativt högt. "Allt som allt ser vi inget köpläge i SCA nu", skriver Börsveckan och ger rådet avvakta.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien ADDvise Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt