Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan rekommenderar köp av Stockmann, Addvise och Train Alliance

Börsveckan rekommenderar köp av Stockmann, Addvise och Train Alliance i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Storskogen, Vestum, Holmen och SCA.

Storskogen är ett unikt bredd konglomerat som är extremt svåranalyserat. Aktien har fallit med 75 procent sedan toppnivåerna i höstas. "Allt sammantaget är Storskogen klart mer intressant efter kursnedgången som varit, men något uppenbart köpråd ser vi inte på tolv månaders sikt", skriver Börsveckan och ger rådet avvakta.

Entreprenören Conny Ryk har sedan grundandet av Vestum köpt knappt 50 bolag på löpande band. "Trots att kursen backat rejält i år håller vi oss på sidlinjen. Avvakta", skriver tidningen.

Finska Stockmann, där Lindex ingår, har med en vältajmad förstärkning av balansräkningen goda förutsättningar att parera en eventuellt svagare efterfrågan i kölvattnet av Rysslands invasion av Ukraina. Aktien är billig, bedömer Börsveckan som upprepar sitt köpråd.

Serieförvärvaren Addvise verkar inom labb- och sjukvårdssegmentet och har gjort flera större förvärv i fjol och i år. Utsikterna är goda de kommande åren. Tidningens sammantagna bedömning är att aktien kan passa som ett chansköp för den som vill ta lite risk.

Projektutvecklingsbolaget Train Alliance handlas till en hög substansrabatt och har en hel del intressant projekt pågående. Insiders köper också aktien. Börsveckan landar i ett köpråd.

Det går riktigt bra för Holmen nu och bolaget har höjt priserna rejält. Aktien har gått starkt i år och handlas till höga multiplar, därtill på historiskt höga lönsamhetsnivåer. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

SCA har likt sektorkollegan Holmen genomfört stora prishöjningar vilket lyfter vinsten rejält i år. Aktien lockar i turbulenta tider men har också gått starkt och värderas relativt högt. "Allt som allt ser vi inget köpläge i SCA nu", skriver Börsveckan och ger rådet avvakta.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien ADDvise Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt