Börsveckan ger köpråd för Tokmanni, Raketech, NCC och Björn Borg
Börsveckan ger köpråd för finska Tokmanni, Raketech, NCC och Björn Borg i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för norska Telenor, finska Elisa och BTS.
Vidare gör Börsveckan förändringar i sin utdelningsportfölj där SBB och Dedicare får lämna och in kommer Tokmanni och Loomis. Positionen i Betsson skalas ned men aktien är kvar i tidningens utdelningsportfölj.
Den finska lågpriskedjan Tokmanni har flera gånger lämnat prognoser som underträffats, men med svag utveckling på börsen är kanske aktien nu tillräckligt billig för utdelningsjägare. "Vi svänger om till köp i Tokmanni och tar in aktien i utdelningsportföljen", skriver Börsveckan.
Tidningen skriver även en kommentar om affiliatebolaget Raketech med innebörden oroande tendenser i första kvartalet. Värderingen är dock låg och Börsveckan behåller med viss tvekan sitt köpråd för aktien.
Norska Telenor slår med en direktavkastning som väntas ligga runt 8 procent de närmaste åren Telia med en hårsmån. Rykten om strukturaffär kan ge lite extra krydda till kursen. "Vi har sedan tidigare Tele2 som vår favorit inom sektorn och vidhåller den synen", skriver tidningen och ger rådet avvakta för Telenor.
Elisa står stabilt med hög lönsamhet som marknadsledare i en mogen bransch i Finland. Det ger inte mycket tillväxtpotential, men desto mer utdelningsutrymme. Börsveckans råd blir avvakta.
Byggbolaget NCC har haft det motigt på börsen och värderingen är nu rejält pressad. Med en stark balansräkning finns dock gott om utrymme för utdelningar och bolaget borde klara av lågkonjunkturen hyggligt. Värderingen är låg och tidningen landar i ett köpråd.
Med stigande bruttomarginal och positiv organisk tillväxt trots försiktiga hushåll finns goda utsikter för Björn Borg att lyfta vinsten i år. I synnerhet om valutamotvinden mojnar. Börsveckan ger köpråd för aktien.
Strategikonsultbolaget BTS åkte på ett bakslag på den viktiga USA-marknaden med vikande omsättning och fallande lönsamhet i första kvartalet. "En vändning i Nordamerika skulle givetvis ändra scenariot men det ser vi inte kommer ske de kommande kvartalen och därför bedömer vi att det är vänteläge i BTS", skriver tidningen och ger rådet avvakta.