Börsveckan ger köpråd för Swedish Match, Nobina och Dustin
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan ger köpråd för Swedish Match, Nobina och Dustin

Börsveckan

Börsveckan rekommenderar köp av Swedish Match, Nobina och Dustin i den senaste utgåvan.
Tidningen ger rådet avvakta för Alm Equity och Svenska Nyttobostäder samt att avstå från att teckna nyintroduktionerna Haypp och Medhelp.

Online snusåterförsäljaren Haypp ska noteras på First North. Bolaget växer fint men med klen lönsamhet. Börsveckan ser ingen uppenbart köpläge och ger rådet teckna ej.

Swedish Match har med den stundande avknoppningen av cigarrverksamheten tagit steget fullt ut mot rökfria produkter. Tidningen ser goda möjligheter för aktien att slå index det kommande året och upprepar sitt köpråd.

Bostadsutvecklaren Alm Equity som styrs av Joakim Alm gör mycket rätt och skapar värden åt aktieägarna. Marknaden har dock tagit ut mycket i förskott efter den starka uppgången, bedömer Börsveckan som väljer att avvakta.

Svenska Nyttobostäder, ett noterat dotterbolag till Alm Equity, har haft en trög utveckling efter börsnoteringen i fjol. Tidningen ser inget solklart köpläge på dagens kursnivåer och ger rådet avvakta.

Bussoperatören Nobina har en ocyklisk verksamhet med långa kontrakt och relativt förutsägbara intäkter. Historiken är god och värderingen beskedlig. Den senaste rapporten var solid. Börsveckan upprepar sitt köpråd från våren 2020.

It-återförsäljaren Dustin är redo för expansion med ett stort förvärv och stärkt balansräkning. Tidningen anser att värderingen är attraktiv och ser en god vinsttillväxt framöver, vilket motiverar ett köpråd.

Medhelp erbjuder tjänster inom företagshälsovård online. Bolaget ska noteras på First North. Börsveckan ser inget köpläge och ger rådet teckna ej.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien ALM Equity

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt