Börsveckan ger köpråd för sju aktier i den senaste utgåvan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan ger köpråd för sju aktier i den senaste utgåvan

Börsveckan

Börsveckan rekommenderar köp av Trelleborg, Qleanair, Evolution, Boule Diagnostics, Cellavision, Hexpol och Semcon i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Vitrolife och Prevas. Vidare säljs innehavet i Prevas i Börsveckans portfölj.

Verkstadsbolaget Trelleborg har fått ett bud på affärsområdet Wheel Systems från japanska Yokohama värt 2 miljarder dollar. Det är positivt för bolagets värdering och bokslutet visar att Trelleborg är på rätt väg, anser Börsveckan och ger köpråd.

Qleanair gör en intressant resa från rökkabiner till generell luftrening. Tillväxten är hög och trots motvind i fjärde kvartalet ser tidningen ljusa utsikter för bolaget och lämnar köpråd.

Livekasinobolaget och tillika småspararfavoriten Evolution kom med ett solitt bokslut. Aktien har fallit rejält från toppnivåer, vilket ger ett bra ingångsläge. Börsveckan ser 20 procent uppsida i aktien och ger köpråd.

Diagnostikbolaget Boule Diagnostics har visat fin tillväxt under 2021 trots pandemin. Utsikterna ser lovande ut med en stark avslutning på fjolåret. Tidningen ser att värderingen är alltför låg för ett bolag med Boules tillväxtpotential och höjer sin rekommendation till köp.

Blodanalysbolaget Cellavision imponerar med en tillväxt på 20 procent i fjol med stigande lönsamhet. Utgångsläget är bättre än på länge, anser Börsveckan och ger köpråd.

Polymerbolaget Hexpol hade ett kanonår i fjol. Förvärv ligger i korten och med en låg skuldsättning finns stora värdeskapande möjligheter, bedömer tidningen och köpstämplar aktien.

Fertilitetsbolaget Vitrolifes värdering är fortfarande hög, trots kursraset på drygt 40 procent i år. Börsveckan väljer att avvakta med aktien.

Konsultbolaget Prevas lämnade en kanonrapport för 2021 och aktien har gått starkt. Tidningen bedömer att värderingen är rimligt och ger rådet avvakta.

Teknikkonsulten Semcon lämnade också en stark rapport. Värderingen är låg, anser Börsveckan som upprepar sitt köpråd från tidigare i år.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Boule Diagnostics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt