Börsveckan ger köpråd för Ericsson, Vitrolife, Studsvik, Europris, Allgio och Rovio
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan ger köpråd för Ericsson, Vitrolife, Studsvik, Europris, Allgio och Rovio

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Ericsson, Vitrolife, Studsvik, Europris, Allgio och Rovio i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Beijer Electronics och Mentice.

Telekomleverantören Ericsson har trampat i klaveret flera gånger de senaste åren. Aktien har straffats väl hårt och värderingen är attraktiv, bedömer Börsveckan som ger köpråd.

Industrikommunikationsbolaget Beijer Electronics har gått bra på slutet med hög tillväxt och förbättrad lönsamhet. Utsikterna för nästa år är dock sämre och tidningen väljer att avvakta.

Medicinteknikbolaget Vitrolifes tillväxt bromsar in, men den organiska tillväxten var ändå 5 procent och förvärven levererar bra. Värderingen i är vanlig ordning hög, men aktien har tappat rejält och Börsveckan ger köpråd.

Medicinteknikbolaget Mentice är på väg mot vinst, vilket kan bli en vändpunkt för aktien som gått kräftgång på börsen. Svag orderingång i tredje kvartalet oroar dock tidningen som väljer att avvakta.

Kriget i Ukraina har visat på sårbarheten i den europeiska kraftförsörjningen. Synen på kärnkraft har delvis förändrats och det gynnar lilla Studsvik som värderas lågt. "Studsvik kan ses som en krydda i en bredare portfölj. Köp på 12 månaders sikt", skriver Börsveckan.

Vidare skrivs även en kommentar om norska lågprishandlaren Europris, med slutsatsen att tidningen behåller sitt köpråd från i augusti.

Marknadsutsikterna inom industrin ser allt dystrare ut och ska man ha exponering mot sektorn så bör man välja kvalitetsbolag med låg värdering. Alligo är ett sådant exempel. "Till nuvarande värdering är det fortsatt köpläge", skriver Börsveckan.

Finska spelbolaget Rovio har en låg värdering och med positiva utsikter väljer tidningen att behålla sitt köpråd för aktien.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alligo

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt