Börsveckan ger köpråd för Coloplast, Novo Nordisk och LMK Group
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan ger köpråd för Coloplast, Novo Nordisk och LMK Group

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Coloplast, Novo Nordisk och LMK Group i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Ambu, Wästbygg och Bravida.

Danska medicinteknikbolaget Coloplast är ett stabilt bolag. Fjolårets förvärv av svenska Atos ser bra ut och även om aktien värderas tämligen högt så får man här högkvalitativa defensiva egenskaper med bra marknadsutsikter på köpet, skriver Börsveckan och ger köpråd.

Danska Novo Nordisk som är störst inom diabetes, stora inom sällsynta sjukdomar och på tillväxt inom övervikt ska nu satsa på nya terapiområden. Det ser lovande ut, bedömer tidningen och köpstämplar aktien.

Danska Ambu har en grundmurad position inom medicinteknik kombinerat med fin tillväxt ger det goda utsikter. Värderingen är dock avskräckande hög, anser Börsveckan och ger rådet avvakta.

E-handelsbolaget LMK Group, där Linas Matkasse ingår, har havererat på börsen sedan noteringen på First North för ett år sedan med ett kursfall på närmare 65 procent. Bolaget har tuffa jämförelsesiffror att möta i första kvartalet, men bortom det ser aktien klart köpvärd ut, bedömer tidningen.

Byggbolaget Wästbygg har flyttat fram sina positioner under 2021 delvis genom förvärv. Samtidigt är marknadsläget ovisst med kostnadsinflation och större osäkerhet inom fastighetsbranschen. Börsveckan väljer att avvakta och föredrar större och stabilare aktörer i sektorn som NCC.

Installationsbolaget Bravida har länge släpat efter sin branschkollega Instalco både vad gäller tillväxt och lönsamhet. Ledningen behöver växla upp tillväxttakten innan aktien kan vara köpvärd, anser tidningen som ger rådet avvakta.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Ambu

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt