Bonava säljer ryskt bolag för 1,1 miljarder kronor - resultateffekt på -0,1-0,3 miljarder kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bonava säljer ryskt bolag för 1,1 miljarder kronor - resultateffekt på -0,1-0,3 miljarder kronor

Bostadsutvecklaren Bonava säljer sitt ryska dotterbolag till fastighetsutvecklingsbolaget G-Group för 98 miljoner euro, motsvarande 1,1 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären ger en negativ resultateffekt om 0,1-0,3 miljarder kronor. Det har varit väntat att Bonava skulle göra något kring sin ryska verksamhet givet det geopolitiska läget. Ett stort antal bolag över hela världen har sedan kriget inleddes i Ukraina lämnat den ryska marknaden.

- Beslutet att lämna Ryssland fattades mot bakgrund av den geopolitiska situationen. Det har varit viktigt att finna en lösning som tar hänsyn till säkerheten för våra anställda, våra kunder och verksamheten i sin helhet och med försäljningen har vi beaktat detta, säger Peter Wallin, vd för Bonava, i en kommentar.

Transaktionen är villkorad av dels att tillstånd erhålls från myndigheter, dels godkännande från banker och motparter avseende köparens övertagande av de utställda garantierna från Bonava. Slutförandet av transaktionen är beroende av dessa godkännanden. Bonava spår att transaktionen väntas slutföras inom sex månader.

Från och med det tredje kvartalet 2022 kommer verksamheten Sankt Petersburg att redovisas som resultat från avvecklad verksamhet. Verksamheten omsatte under årets sex första månader 282 miljoner kronor och redovisade ett rörelseresultat om 74 miljoner kronor.

Bonava uppger också att man genom försäljningen skapar en ytterligare kapacitet "att ta tillvara de investeringsmöjligheter som det nuvarande marknadsläget kommer att skapa".

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bonava

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bonava

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt