Boeing köper Spirit Aerosystems för 4,7 miljarder dollar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Boeing köper Spirit Aerosystems för 4,7 miljarder dollar

Boeing

Flygplanstillverkaren Boeing kommer att köpa sin underleverantör Spirit Aerosystems för 37,25 dollar per aktie, motsvarande totalt 4,7 miljarder dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Som en del av affären kommer varje aktie i Spirit bytas ut mot ett antal i Boeing. Inklusive skulder är hela transaktionen värderad till runt 8,3 miljarder dollar.

"Vi tror att den här affären ligger i det bästa intresset för den flygande allmänheten, våra flygbolagskunder, de anställda på Spirit och Boeing, våra aktieägare och landet i stort", säger Boeings vd och koncernchef Dave Calhoun.

Köpet sker mot bakgrunden att Boeing genomgått flera kriser och kontroverser kopplade till sin kvalitetskontroll, som lett till att bolaget funnit flera problem med sina flygplan.

"Genom att återintegrera Spirit kan vi fullt ut anpassa våra kommersiella produktionssystem, inklusive våra säkerhets- och kvalitetsledningssystem, och vår arbetskraft till samma prioriteringar, incitament och resultat - centrerade på säkerhet och kvalitet", fortsätter Calhoun.

Spirit är även leverantör åt Boeings största konkurrent Airbus. Som en del av avtalet kommer Airbus köpa vissa delar av Spirits verksamhet som är kopplad till sin egna verksamhet.

Transaktionen väntas vara färdig under mitten av 2025 förutsatt att affärerna blir godkända.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Airbus

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt