Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Biosergen

Biosergen tappar 16 procent i premiärhandeln på First North

Biofarmabolaget Biosergen började i dag den 24 juni att handlas på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. Bolaget utvecklar ett antimykotiskt läkemedel. Aktien handlas med kortnamnet BIOSGN och även teckningsoptioner börjar handlas i dag.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission av units till teckningskursen 10 kronor per unit. Varje unit består av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption TO1. Teckningskursen motsvarar därmed 10 kronor per aktie. Nyemissionen blev fulltecknad och bolaget tillfördes 50 miljoner kronor före emissionskostnader.

Emissionslikviden gör det möjligt för Biosergen att inleda kliniska prövningar av sitt antimykotikum BSG005 med en ambition att ansöka om godkännande för försäljning i USA och Europa senast i slutet av 2025. Emissionslikviden från erbjudandet kommer att användas för att slutföra fas I och avancera BSG005 till proof-of-concept kliniska fas II-prövningar.

Aktien har hittills i dag handlas till 8,00 kronor som högst betalt och 6,45 kronor som lägst betalt. Klockan 09.50 var senast betalt 7,998 kronor. Aktier för 0,5 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 28,10 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 225 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Teckningsoptionen handlas samtidigt till 40 öre senast betalt. Värdet på en unit är därmed 8,398 kronor, vilket är en nedgång på 16 procent jämfört med teckningskursen på 10 kronor för en unit.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Biosergen

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Biosergen

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt