BHG skriver ned varulager med 99 miljoner i Q2, tar kostnader i Q2-Q3 pga reducering av lageryta
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

BHG skriver ned varulager med 99 miljoner i Q2, tar kostnader i Q2-Q3 pga reducering av lageryta

BHG

E-handelsbolaget BHG ska göra en nedskrivning av varulagret med 99 miljoner kronor under andra kvartalet, enligt ett pressmeddelande.

Bolaget aviserar detta i samband med att man konsoliderar och reducerar sina lagerytor vilket vänta leda till minskade hyreskostnader på cirka 38 miljoner kronor på årsbasis.

BHG har hittills reducerat storleken av varulagret till 1 425 miljoner kronor vid utgången av första kvartalet, att jämföra med toppnivån på 3 177 miljoner kronor vid utgången av andra kvartalet 2022.

"Trots framgångsrik minskning av varulagret bedömer BHG att vissa varor med till exempel begränsad teknisk livslängd eller begränsad garantitid inte kommer att säljas ut med nuvarande försäljningstakt. Varför en nedskrivning av varulagret om 99 miljoner kronor genomförs under det andra kvartalet", skriver bolaget.

Framåt planerar BHG att minska lagerytan med 45 000 kvadratmeter. Detta vänta ske under tre steg, varav det sista steget blir att helt lämna de återstående 10 000 kvadratmeter i södra Stockholm under fjärde kvartalet 2025. När dessa åtgärder är genomförda väntas BHG ha gjort totala kostnadsbesparingar på cirka 38 miljoner kronor på rullande 12-månaders basis.

Den totala kostnaden för åtgärderna uppgår till 40 miljoner kronor hänförligt till nedskrivning av leasingtillgångar som inte är kassaflödespåverkande. 21 miljoner kronor av kostnaderna kommer att hänföras till andra kvartalet och 19 miljoner kronor till det tredje kvartalet i år.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BHG Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien BHG Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt