Beowulf Mining går vidare med kapitalanskaffning om 115 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Beowulf Mining går vidare med kapitalanskaffning om 115 miljoner kronor

Prospekteringsbolaget Beowulf Mining genomför en företrädesemission av depåbevis i Sverige och ett erbjudande av aktier i Storbritannien på upp till 115 miljoner kronor, eller cirka 9,1 miljoner pund, framgår det av ett pressmeddelande.

Beowulf meddelade marknaden den 20 december 2022 att man ville genomföra en emission under Q1 2023. Likt man kommunicerade då blir emissionen på 85 miljoner kronor och aktieerbjudandet, i form av ett så kallat Primarybid-erbjudande till privata investerare, på maximalt cirka 27 miljoner kronor.

Utöver det har Beowulfs styrelse och verkställande ledning gått med på att teckna cirka 8 miljoner aktier, motsvarande cirka 181 00 pund.

Teckningskursen för depåbevisen uppgår till 0,27 kronor och teckningskursen för de brittiska aktierna till 2,06 pence. Det utgör en rabatt om cirka 46 procent jämfört med den genomsnittliga dagliga volymviktade genomsnittskursen för depåbevisen och aktierna under en handelsperiod om 15 handelsdagar som sträcker sig till och med den 24 januari 2023.

Företrädesemissionen är garanterad till 70 procent. Teckningsperiod är 9 till 23 februari, vilket även gäller UK-emissionen.

Huvudsyftet med kapitalanskaffningen är att finansiera den fortsatta utvecklingen av järnmalmsprojektet Kallaks järnmalmsfyndighet i Norrbottens län, norra Sverige.

Om kapitalanskaffningen tecknas fullt ut bedömer styrelsen att rörelsekapitalet kommer att finansiera bolagets verksamhet i minst 18 månader.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Beowulf Mining

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Beowulf Mining

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt