Babylons riktade emission väntas fulltecknas
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Babylons riktade emission väntas fulltecknas

Babylon Health, som har svenska investmentbolagen Kinnevik och VNV Global bland storägarna, har fått teckningsåtaganden som täcker hela den 80 miljoner dollar stora riktade emissionen som aviserades igår. VNV Global deltar i finansieringen med 20 miljoner dollar till ett pris om 0,421 dollar per aktie tillsammans med Kinnevik och andra.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Vidare har Babylon initierat en formell försäljningsprocess av sin Independent Physician Association-verksamhet (IPA) i Kalifornien, inklusive Meritage Medical Network. Den 12 oktober flaggade bolaget för att sälja verksamheten, som väntas omsätta 400 miljoner dollar i år, och nu har alltså en formell process inletts.

Försäljningen förväntas vara klar i början av 2023 och ge tillräckligt med kapital för att finansiera Babylon ända fram till lönsamhet.

"Babylons finansiering och framtida försäljning av dess IPA-tillgång eliminerar den finansiella osäkerhet som varit förknippad med företaget ända sedan noteringen förra året inte gav företaget den planerade finansieringen. Företagets åtgärder kommer att ge ett fullt finansierat företag med en enkel USA-fokuserad corporate-struktur inklusive en NYSE-notering som gör det möjligt för det att fortsätta vara en mycket skalbar, snabbt växande global ledare inom digital hälsa med ett ökande fokus på amerikansk Value-Based-Care", kommenterar Per Brilioth, vd VNV Global samt styrelseledamot i Babylon.

Därutöver meddelar Babylon att man avser genomföra en omvänd aktiesplit medförande en sammanläggning av aktier i ett förhållande inom ett godkänt intervall om 15:1 till 25:1.

Slutligen meddelar Babylon att man planerar att fortsätta förenkla sin kapitalstruktur genom att bland annat kollapsa sin aktiestruktur från två aktieklasser till en, varvid varje stamaktie av serie B omvandlas till en stamaktie av serie A.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Kinnevik

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt