Ascelia Pharma förväntar sig headline-resultat i Sparkle-studien i maj
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ascelia Pharma förväntar sig headline-resultat i Sparkle-studien i maj

Forskningsbolaget Ascelia Pharma meddelar att bildläsningsfasen i fas 3-studien Sparkle för läkemedelskandidaten Orviglance är avslutad som planerat. Headline-resultat väntas i första halvan av maj, vilket är i början av den tidigare kommunicerade prognosperioden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bildläsningsfasen avslutades i början av augusti i fjol, men en hög inomläsarvariabilitet i utläsningen av bilderna av de oberoende radiologerna förhindrade utvärdering av effektdata från Sparkle.

Syftet med den nu aktuella omläsningen av Sparkle-bilderna är att få ett vetenskapligt tillförlitligt resultat för effekten i Sparkle-studien.

Ett positivt resultat skulle tillsammans med övriga tillgängliga data stödja ett regulatoriskt godkännande för Orviglance.

"Jag är mycket tillfreds med att omutläsningen av bilderna har fortskridit enligt våra planer. Bildutläsningsfasen är en kritisk del av omläsningen och den ligger nu bakom oss. Vi ser alla fram emot att exekvera på de möjligheter som ligger framför Ascelia Pharma med början i tillkännagivandet av headline-resultaten under första halvan av maj 2024", säger vd Magnus Corfitzen.

Orviglance har beviljats särläkemedelsstatus av amerikanska FDA för leveravbildning hos patienter med gravt nedsatt njurfunktion. Det medicinska behovet för dessa patienter representerar en adresserbar marknadspotential på 800 miljoner dollar globalt, varav nästan hälften är i USA.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ascelia Pharma

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Ascelia Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt