Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analysguiden inleder uppdragsbevakning av Lipigon Pharmaceuticals - riktkurs 17 kronor

Analysguiden inleder uppdragsbevakning av forskningsbolaget Lipigon Pharmaceuticals med en riktkurs på 17 kronor, och tillägger att man ser ytterligare potential i aktien om fler bitar faller på plats.

Forskningsbolaget har en forskningsportfölj med fyra projekt, men enligt Analysguidens beräkningar kan Lipisense-projektet ensamt motivera en aktiekurs långt över nuvarande kurs.

"Lipisense-projektet är det av bolagets projekt som kommit längst. Under 2022 räknar Lipigon med att inleda en fas 1-studie i egen regi. Lipisense är en substans för behandling av kraftigt förhöjda blodfetter (triglycerider) för sjukdomarna FCS och SHTG. Bolagets ambition är att i fas 1-studien inte bara visa på god säkerhet, utan även sänkta triglyceridnivåer. Beroende på resultatet står bolaget vid fas 2 inför ett val om fokus ska läggas på FCS - en mycket ovanlig sjukdom med omkring 1 900 patienter och ett pris på cirka 150 000 dollar per patient och år, eller den betydligt bredare indikationen SHTG med en potentiell marknad på fem miljoner patienter i "7MM" och ett uppskattat pris på 6 000 dollar per patient och år", skriver Analysguiden i uppdragsanalysen.

https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/analys-lipigon-spannande-fettforskning-med-rabattvardering

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Lipigon Pharmaceuticals

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Lipigon Pharmaceuticals

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt