Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Alm Equity avtalar om förändrade villkor för kommande leveranser till Svenska Nyttobostäder

Bostadsutvecklaren Alm Equity har avtalat om förändrade villkor för kommande leveranser av fastigheter med Svenska Nyttobostäder, enligt ett pressmeddelande.

De två sidorna är överens om att sju fastigheter som är under pågående produktion kommer att färdigställas enligt tidigare upplägg med skillnaden att det omgående emitteras stamaktier för cirka en miljard kronor. Det motsvarar 35 procent av det tidigare överenskomna överförsäljningsvärdet som ett förskott till säljarna.

De resterande elva byggrätterna som ännu inte produktionsstartats, samt ytterligare tre byggrätter kommer att säljas in till Nyttobostäder till ett marknadsmässigt värde. Betalning sker i form av nyemitterade stamaktier i Nyttobostäder till ett värde av cirka 1,3 miljarder kronor. Avtalen är villkorade av bolagsstämmobeslut i Nyttobostäder.

Ändringarna aviseras efter att Alm Equity i januari initierat förslag till förändring av Svenska Nyttobostäders kapitalstruktur och finansieringsmodell.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien ALM Equity

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt