Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden neutrala till Sozap, användartillväxten ett frågetecken

Affärsvärlden ställer sig neutrala till Sozap då man bedömer att den "mediokra användartillväxten" utgör ett frågetecken. Bolaget får en trea i tärningsbetyg.

Mobilspelet Armed Heist anses uppvisa en lovande utveckling, och det finns sannolikt ytterligare förbättringspotential. Vidare finns det en tillväxtoption med ytterligare tre spel i pipeline, varav två ska lanseras redan i år.

Affärsvärlden är dock inte jättesugna på att satsa på ett bolag med bara en bevisad lyckträff, men det stora intresset bland vissa investerare talar för att aktien kan bli en snackis.

"Erbjudandet lär bli rejält övertecknat och vi ser därför inget skäl att avråda från aktien. Även om risken är stor att Sozap utan förvärv kommer förbli ett bolag med begränsade möjligheter att visa vinst på sista raden", skriver tidningen.

Två varningsflaggor har hittats, i form av tveksamma incitament och bristfällig information.

Augment Partners som är Sozaps finansiella rådgivare i IPO:n är aktieägare i bolaget. Därtill visar Sozap inte alla teckningsåtagare i noteringen.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Sozap

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Sozap

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt