Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden hissar tre varningsflaggor i Trainimals erbjudande

Trainimal genomför en nyintroduktion på Nordic SME där sista teckningsdag är den 31 mars och första handelsdag den 16 april. Bolaget vill ta in 16 miljoner kronor och teckningskursen är 33 kronor per aktie.

Trainimal tillhandahåller individanpassad träning och kostrådgivning digitalt genom egenutvecklad teknologi. Coaching sker av legitimerade dietister och licenserade personliga tränare. Bolagets produkterbjudande marknadsförs idag under namnet Mamma Fitness och riktar sig primärt till kvinnor mellan 20 och 45 år i Sverige.

Affärsvärldens Ipo-guide hissar tre varningsflaggor inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första flaggan handlar om omoget bolag. Trainimal äger en lägenhet i Marbella som utgör drygt hälften av bolagets tillgångar. Bolaget uppger att lägenheten står tom och ska säljas.

En dubbelflagga hissas för täta personkopplingar i bolaget. Grundare och storägare i Trainimal är Håkan Rönnberg och hans maka Olga Rönnberg. "Med Håkan som styrelseordförande och Olga som vice vd känns det omöjligt att förvänta sig att vd kan sätta ihop sin egen ledningsgrupp", skriver tidningen. Ledningen utgör 60 procent av styrelsen, vilket skapar en otydlighet om vem som bestämmer.

Trainimals vd Mikael Perez säger i en kommentar att styrelsen har utökats med tre oberoende ledamöter och bolaget har rekryterat ny vd och finanschef.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Trainimal

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Trainimal

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt