Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger rådet teckna ej Occlutech

Noteringsaktuella medicinteknikbolaget Occlutech har en fin tillväxthistorik och en bra marknadsposition inom hjärtimplantat. Bolaget satsar nu på att ta steget in på den viktiga amerikanska marknaden. Styrelseledamoten och huvudägaren Tor Peters är en central person för både bolaget och aktien. Det skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Aktien ska noteras på First North med första handelsdag den 29 september.

Tidningen hittar tre varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Det handlar om en flagga för hög emissionskostnad, en flagga för rabatterad emission tätt inpå nyintroduktionen och en flagga för CV med plumpar.

"Att Occlutech väljer att notera sig i Sverige trots den ganska vaga kopplingen ger heller inga pluspoäng. Jämfört med andra snabbväxande hälsovårdsbolag sticker varken tillväxten eller värderingen ut som positiv. Men handen på hjärtat är värderingen hög. Risken i förhållande till avkastningspotentialen är ofördelaktig. Vi föredrar hellre Photocure eller Bonesupport. Rådet för Occlutech blir teckna ej", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Occlutech

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Occlutech

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt