Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger köpråd för Fortinova, trots risker och skönhetsfläckar

Fastighetsbolaget Fortinova tappade 21 procent av förvaltningsresultatet, trots 22 procent högre hyresintäkter i andra kvartalet. Förklaringen är högre energipriser. Det blir en intressant rapportsäsong för fastighetsbolagen, skriver Affärsvärlden i en analys på tisdagen.

Fortinova har ett av de minst kvalitativa bostadsbestånden på börsen med snittpriser kring 16 000 kronor per kvadratmeter och en förhållandevis hög direktavkastning kring 4 procent, skriver tidningen. Samtidigt är det också det enda renodlade bostadsfastighetsbolaget som går att räkna hem på p/e-tal. Aktien handlas till rabatt mot substansvärdet.

"Stigande räntor är en risk i samtliga fastighetsbolag. Fortinova har dock rasat närmre 30 procent från toppen och vi lutar åt att aktien är köpvärd på de här nivåerna. Rådet blir köp, trots de risker och skönhetsfläckar som ändå finns här", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Fortinova

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Fortinova

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt