Affärsvärlden ger ett neutralt råd för noteringsaktuella Emilshus
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för noteringsaktuella Emilshus

Affärsvärlden

Det småländska fastighetsbolaget Emilshus går mot strömmen och noterar stamaktien samtidigt som andra fastighetsaktier rasar på börsen. Det skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Emilshus genomför en nyintroduktion av B-aktier på Nasdaq Stockholm med första handelsdag den 13 juni. Preferensaktien som handlas på First North kommer samtidigt att flytta till Nasdaq Stockholm. Teckningskursen är 28 kronor per B-aktie. Erbjudandet på 672 miljoner kronor i form av nyemitterade aktier är säkrat till 85 procent av ankarinvesterarna Länsförsäkringar, Tredje AP-fonden, Sagax, Odin Förvaltning och NP3 Fastigheter.

Affärsvärlden hissar en varningsflagga i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Det handlar om hög emissionskostnad, Emilshus betalar 45 miljoner kronor i emissionskostnader, motsvarande 6,7 procent av erbjudandet.

"Det är en knepig tajming att notera sig just nu när fastighetsbolagens värderingar håller på att omprövas. Å andra sidan är 85 procent av erbjudandet säkrat på förhand vilket ger låg risk för totalt platt fall. Den som vill spela på detta skulle kunna teckna aktien med hopp om att göra en snabb vinst ifall den stiger första handelsdagen. På lite längre sikt ser vi inte ett litet, nynoterat fastighetsbolag till 15 gånger vinsten som något uppenbart fynd. Även om det är en viss rabatt mot exempelvis likartade Nivika så föredrar vi i det här läget större och mer beprövade bolag med starka balansräkningar", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger ett neutralt råd.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fastighetsbolaget Emilshus

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fastighetsbolaget Emilshus

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt