Affärsvärlden ger ett neutralt betyg för Bomill, inga varningsflaggor i nyintroduktionen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden ger ett neutralt betyg för Bomill, inga varningsflaggor i nyintroduktionen

I Silicon Valley kallas jordbruksteknologi för "AgTech" och det är vad Bomill sysslar med. Närmare bestämt ett system som individuellt analyserar och sorterar 72 miljoner sädeskärnor per timme med avseende på protein och eventuella mögelgifter. Imponerande. Fast det finns så klart risker och nackdelar. Det skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Bomill genomför nu en nyintroduktion på First North. Affärsvärlden hittar inga varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Tidningen vill dock lyfta upp två observationer, som handlar om märkliga avtal och ett CV med plumpar som gäller att en styrelseledamot i Bomill har varit ledamot i ett bolag som försattes i konkurs under 2018.

"I Bomill finns det mycket som är tilltalande. En tekniskt gedigen produkt som fyller ett stort behov och en bra laguppställning. Det allmänna intrycket är väldigt seriöst. Frågan är om det räcker. Det är en stor utmaning att skala upp produkten från 3 ton/timme till 15 ton/timme. Ägarna själva verkar inte så övertygade. Affärsvärldens källor uppger också att Bomill letade pengar i februari till en värdering på runt 12 kronor per aktie. Sedan kom coronan och nu noteras aktien för 6 kronor per aktie inklusive teckningsoption. Gör de svenska ägarna rätt som nu tar ner sin risk även om det sker till rekordlåg värdering? Eller ska man tro att franska Capagro gör rätt som de facto ökar sin andel nu? Affärsvärlden ställer sig neutral men ser fram mot att följa utvecklingen", skriver tidningen i sin slutsats och ger aktien en trea i betyg på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag, vilket ska tolkas som ett neutralt råd.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BoMill

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien BoMill

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt