Zalando plockar in Fjällräven för att möta sporttrenden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Zalando plockar in Fjällräven för att möta sporttrenden

Zalando

Klädjätten Zalando har inkluderat Fjällräven i sitt sortiment som en del av sin ökade satsning på sport. Detta steg är ett svar på den växande efterfrågan på sportkläder, särskilt på den svenska marknaden. Fjällräven ägs av börsnoterade Fenix Outdoor.

  • Zalando utökar sitt sortiment med Fjällräven.
  • Fjällräven är ett ikoniskt svenskt outdoor-märke.
  • Sportkläder är ett växande marknadssegment för Zalando.

Enligt Finwire har Zalando beslutat att ta in Fjällräven i sitt sortiment som en del av sin ökade satsning på sportkläder. Detta tillkännagavs genom ett pressmeddelande där företaget betonade sitt fokus på att möta kundernas behov i Sverige. "För att möta behoven som vi ser hos våra svenska kunder, där sport och rörelse är en så stor del av vardagen, är vi stolta över att kunna presentera Fjällräven på Zalando", säger Fabio Baum, chef för Norden och Benelux på Zalando.

Strategiska mål och marknadstrender

Redan i mars i år presenterade Zalando sina nya strategiska mål, där bolaget identifierade sport som ett växande marknadssegment. Enligt prognoser förväntas den europeiska marknaden för sportprodukter omsätta omkring 77 miljarder euro år 2027. Tidigare i år lanserade Zalando pop-up-upplevelsen ARENA by Zalando, med fokus på streetwear, för att möta behoven hos Generation Z och den manliga målgruppen.

Ökad popularitet för sportmode

Sportmode har blivit alltmer populärt med stilar som "gorp-core" och "bloke-core", vilka hämtar inspiration från vandring, löpning och fotboll. Dessa trender har fått en stor spridning i sociala medier. Zalando uppger vidare att 2024 har varit ett år fyllt av stora sporthändelser globalt, vilket har påverkat modeindustrin där fotbollströjor och träningskläder har integrerats i lyxmode och streetwear.

Vi på Börskollen noterar att denna trend har bidragit till att leverera Zalandos bästa resultat inom sportkategorin i juni och ett positivt resultat inom B2C för första gången sedan 2022. "Denna trend bidrog till att leverera Zalandos bästa resultat inom sportkategorin i juni och ett positivt resultat inom B2C för första gången sedan 2022", förklarar Zalando.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Zalando

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt