Xano Industri: Anrik men undervärderad aktie enligt Placera
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Xano Industri: Anrik men undervärderad aktie enligt Placera

Xano

Placera har i en nyligen publicerad analys pekat på att aktien för det anrika industriföretaget Xano Industri, trots att den blivit något undervärderad, fortfarande har potential. Detta till stor del på grund av företagets långa historia och långsiktiga fokus. Analyssajten lyfter dock fram att aktiens nuvarande skuldsättning och värdering är en anledning till att avvakta.

  • Nettoskulden i förhållande till ebitda för Xano Industri ligger på 2,8, vilket Placera anser är högt.
  • Aktien handlas för närvarande till ett p/e-tal på 26, vilket dock kan komma att minska till 18 baserat på vinstprognosen för 2024.

Enligt Placera är Xano Industri ett företag som ofta går under radarn. Aktien har sjunkit en bra bit och analyssajten menar att det är befogat.

Skuldsättning och värdering

För närvarande ligger Xano Industris nettoskuld i förhållande till ebitda på 2,8, vilket enligt Placera är ganska högt. Detta är en av anledningarna till varför analyssajten rekommenderar att avvakta med aktien för tillfället.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Aktiens framtid

Aktien för Xano Industri handlas för närvarande till ett p/e-tal på 26, vilket baserat på vinstprognosen för 2024 kan komma att falla till 18. Trots detta, och företagets starka ägarbild och långa historia, råder Placera till att avvakta på grund av den nuvarande skuldsättningen och värderingen.

Om XANO Industri

XANO Industri är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 3370st ägare hos Avanza samt 679st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Xano Industri är en teknikkoncern. Bolaget utvecklar, förvärvar och driver andra bolag inom Norden och Baltikum. Koncernen styrs utifrån ett flertal dotterbolag med vardera affärsinriktning, fokuserade på tillverknings- och utvecklingstjänster för industri och automationsutrustning. Idag återfinns bolaget på global närvaro med störst närvaro inom Norden, Europa och Nordamerika. Huvudkontoret ligger i Jönköping.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om XANO Industri

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien XANO Industri

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt