Warren Buffett dumpar aktier för miljarder i storbanken
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Warren Buffett dumpar aktier för miljarder i storbanken

Warren

Berkshire Hathaway, under ledning av Warren Buffett, har sålt aktier i Bank of America till ett värde av 2,3 miljarder dollar under sex raka handelsdagar. Detta drag minskar företagets innehav i banken markant, även om det fortfarande äger en betydande mängd aktier.

  • Berkshire Hathaway har sålt 52,8 miljoner aktier i Bank of America.
  • Försäljningen uppgick till totalt 2,3 miljarder dollar.
  • Innehavet i banken har minskat till 12,5%.

Enligt amerikanska nyhetskanalen CNBC har Berkshire Hathaway under sex på varandra följande handelsdagar minskat sitt innehav i Bank of America. Totalt har de sålt 52,8 miljoner aktier, vilket motsvarar 2,3 miljarder dollar. Trots denna betydande försäljning äger Berkshire fortfarande 980,1 miljoner aktier i banken, till ett marknadsvärde av 41,3 miljarder dollar.

Bakgrund till försäljningen

Den senaste försäljningen markerar första gången sedan fjärde kvartalet 2019 som Berkshire Hathaway minskar sitt innehav i Bank of America. Försäljningen kommer efter att bankens aktie har presterat starkt under året, med en uppgång på över 25 procent, jämfört med nästan 14 procent för S&P 500. Det är möjligt att Warren Buffett, känd som "Oraklet från Omaha", anser att bankens värdering nu är för hög.

Historiska investeringar och framtida strategi

Berkshire har haft en långvarig relation med Bank of America. 2011 köpte Buffett 5 miljarder dollar i bankens preferensaktier och warranter för att stärka förtroendet för banken efter finanskrisen. Även om Berkshire har sålt aktier i andra banker som JPMorgan, Goldman Sachs och Wells Fargo, har Buffett tidigare uttryckt sitt förtroende för Bank of Americas ledning.

Trots den senaste försäljningen är det tydligt att Buffett fortfarande har en positiv syn på banken och dess VD Brian Moynihan. "Jag bjöd in mig själv för många år sedan, och de gjorde en mycket anständig affär för oss. Och jag gillar Brian Moynihan enormt mycket, och jag vill bara inte sälja det," sa Buffett 2023 om sitt innehav i Bank of America.

På Börskollen följer vi noga utvecklingen kring Berkshire Hathaways investeringar och kommer att fortsätta rapportera om eventuella framtida förändringar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Berkshire Hathaway A

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt