Wall Streets toppanalytiker utser sina tre utdelningsfavoriter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Wall Streets toppanalytiker utser sina tre utdelningsfavoriter

Wall

Med förväntningar om att Federal Reserve sänker räntorna i september, kan utdelningsaktier komma att prestera bättre. Här är tre utdelningsaktier som Wall Streets toppanalytiker lyfter fram.

  • EPR Properties har en utdelning på 7,3% och en solid balansräkning.
  • Energy Transfer erbjuder en utdelning på 8% och har starka tillväxtmöjligheter.
  • Walmart fortsätter att imponera med stabila utdelningar och aktieåterköp.

Enligt en artikel på CNBC förväntas Federal Reserve sänka räntorna i september, vilket kan göra utdelningsaktier mer attraktiva jämfört med andra inkomstgenererande tillgångar som obligationer. CNBC nämner vidare tre utdelningsaktier som lyfts fram av Wall Streets främsta experter enligt TipRanks, en plattform som rankar analytiker baserat på deras tidigare prestationer.

EPR Properties

Fastighetsinvesteringsfonden EPR Properties som fokuserar på upplevelsefastigheter som biografer, nöjesparker och skidorter. Bolaget erbjuder en utdelning på 7,3 procent. RBC Capital har nyligen höjt sin rekommendation till "köp" och höjt riktkursen till 50 dollar.

De anser att EPR har navigerat genom svåra förhållanden, inklusive Covid-19-pandemin och strejker i filmbranschen. De förväntar sig att biografkassan kommer att återhämta sig under andra halvåret 2024 och 2025, vilket kan stärka bolagets hyresintäkter. Den höga utdelningen täcks av en stark balansräkning.

Energy Transfer

Energy Transfer är ett energiföretag som nyligen meddelade en kvartalsvis utdelning på 32 cent per enhet, motsvarande en årlig utdelning på 8 procent. Stifel har en positiv syn på bolaget och nämner flera tillväxtmöjligheter, särskilt i företagets Permian till Gulf Coast-värdekedja.

De betonar att företagets starka närvaro kan leverera den naturgas som behövs för att driva datacenter för artificiell intelligens. De ser också en ökad efterfrågan från elbolag i Texas och Florida, vilket ger ytterligare tillväxtmöjligheter.

Walmart

Walmart har nyligen imponerat på investerare med sina starka resultat för andra kvartalet av räkenskapsåret 2025. Företaget har höjt sin helårsprognos och fortsätter att belöna aktieägarna med utdelningar och aktieåterköp. Under första halvåret av räkenskapsåret betalade Walmart mer än 3 miljarder dollar i utdelningar och återköpte aktier för 2,1 miljarder dollar.

Walmart har lyckats förbättra sin marknadsandel trots en volatil makroekonomisk miljö.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien EPR Properties

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt