W5 Solutions under förväntan – analytiker justerar ner prognoser
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

W5 Solutions under förväntan – analytiker justerar ner prognoser

W5

W5 Solutions har presenterat sin rapport för andra kvartalet, som visade siffror under marknadens förväntningar. Detta har lett till att både Redeye och Pareto justerat sina prognoser för företaget. Trots lägre nettoomsättning och negativt ebitda finns det positiva tecken i form av ökad orderingång.

  • Nettoomsättningen var 98 miljoner kronor, lägre än förväntade 126 miljoner.
  • Orderingången ökade till 115 miljoner kronor.
  • Redeye och Pareto justerar ner sina prognoser för företaget.

Enligt Finwire rapporterade W5 Solutions en nettoomsättning på 98 miljoner kronor för andra kvartalet, vilket är betydligt lägre än de 126 miljoner kronor som Redeye hade förväntat sig. EBITDA utföll negativt med -0,2 miljoner kronor, jämfört med Redeyes prognos på 21,5 miljoner kronor.

Ökad orderingång ger hopp

Trots de svaga siffrorna för nettoomsättning och ebitda visade W5 Solutions en betydande ökning i orderingången, som steg till 115 miljoner kronor. Detta kan jämföras med 75 miljoner kronor under första kvartalet och 86 miljoner kronor under samma period förra året.

Pareto ser positivt på andra halvåret 2024 och förväntar sig att orderboken kommer att växa, delvis tack vare en förväntad order på 100 miljoner kronor som väntas i augusti. Denna order härstammar från ett ramavtal på 500 miljoner kronor som bekräftades i början av juli.

Justeringar från analytiker

Redeye har sänkt sitt motiverade värde för W5 Solutions till 85 kronor från tidigare 93 kronor. Även Pareto har justerat ner sin riktkurs till 93 kronor från 105 kronor, men upprepar samtidigt sin köprekommendation.

Pareto påpekar också att trots att W5 Solutions befinner sig i en turbulent period med ändringar inom IFRS och konsolidering av förvärv, anser man att företaget fortfarande är undervärderat. "Även om det råder turbulens i W5-gruppen med IFRS-förändringar och konsolidering av förvärv, hävdar vi att företaget fortfarande är undervärderat", säger Pareto.

Vi på Börskollen fortsätter att följa utvecklingen inom W5 Solutions noga och kommer att rapportera om eventuella nya förändringar och uppdateringar.

Börskollen om W5 Solutions

W5 Solutions är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern W5 på First North. W5 Solutions verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 3613 st ägare hos Avanza samt 1110 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

W5 Solutions erbjuder teknologiska system, huvudsakligen egenutvecklade, till både svenska och internationella myndigheter och företag inom försvar och samhällsskydd. Deras verksamhet är indelad i tre affärsområden: Training & Simulation, Systems & Integration samt Support & Services. Även om deras främsta kunder är inom försvarssektorn, vänder sig företaget också till andra delar av civilsamhället, såsom utbildning och träning av brandmän, poliser och säkerhetsvakter.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om W5 Solutions, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om W5 Solutions

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien W5 Solutions

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt