"Vi tar tillbaka vårt säljråd och ställer oss nu neutrala till Bure"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

"Vi tar tillbaka vårt säljråd och ställer oss nu neutrala till Bure"

Vi tar tillbaka vårt säljråd och ställer oss nu neutrala till Bure

Investmentbolaget Bure Equity, vars största innehav är Mycronic och Vitrolife, värderas nu till en substanspremie på 11 procent. Detta är en nedgång från tidigare i år då aktien värderades till en substanspremie på 28 procent. Affärsvärlden, som tidigare rekommenderade försäljning, ställer sig nu neutrala till Bure.

Enligt en nyligen publicerad analys har Bure-aktien tappat en del i värde sedan Affärsvärldens säljråd i början av året. Den rapporterade substanspremien på 11 procent är dock en återspegling av att Bure har lyckats öka sitt substansvärde trots att aktien har sjunkit.

Affärsvärlden ändrar sin ställning

"När vi granskade Bure i början av året värderades aktien till en substanspremie på 28 procent och vi gav ett säljråd. Sedan dess har aktien sjunkit samtidigt som Bure ökat substansvärdet. För tillfället är premien 11 procent, vilket känns mer rimligt. Vi tar tillbaka vårt säljråd och ställer oss nu neutrala till Bure", framgår det av Affärsvärldens slutsats.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Mycronic och Vitrolife fortsätter att dominera

En intressant notering är att Mycronic och Vitrolife fortfarande utgör mer än hälften av Bure Equitys substansvärde. Dessa två företag har varit betydande spelare i Bure Equitys portfölj och har haft en stor inverkan på bolagets övergripande prestanda.

Om Bure Equity

Bure Equity är ett investmentbolag. Bolaget är en aktiv aktör vars affärsidé är att förvärva, utveckla och på sikt avyttra vissa rörelsedrivande verksamheter, för att frambringa ökat aktieägarvärde. Störst ägarintressen återfinns inom den nordiska marknaden, med investeringar inom en rad olika branscher som verkstad, medicin samt teknik. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Bure Equity

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt