Verkstadsbolaget förväntas återhämta sig nästa år enligt Analysguiden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Verkstadsbolaget förväntas återhämta sig nästa år enligt Analysguiden

Verkstadsbolaget

Analysguiden bedömer att verkstadsbolaget Finepart kommer att återhämta sig först under nästa år. Detta framgår av en uppdragsanalys där det motiverade värdet sänks till 2,6 kronor (3,9) under basscenariot.

Under det senaste kvartalet presenterade Finepart sin Q3-rapport, där de visade på en betydande minskning i försäljningen och en vändning till ebitda-förlust på -2,6 miljoner kronor (2,3).

Utmanande marknad

Orsaken till detta ligger i en utmanande marknad där kundprojekt har pausats eller skjutits upp. Hittills i år har Finepart levererat två Finecutsystem, varav ett under det tredje kvartalet. Efter periodens slut har de också meddelat om ett besparingsprogram.

"På grund av försämrade marknadsutsikter på kort sikt har vi uppdaterat våra finansiella estimat, där vi förväntar oss en återhämtning under 2024 och 2025. Med tanke på detta har vi valt att fokusera på 2024 och uppdaterat våra värderingsintervall i alla tre scenarion", skriver Analysguiden.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Om Finepart

Finepart är ett bolag från Sverige och listat på Spotlight. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 1085st ägare hos Avanza samt 278st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Finepart Sweden utvecklar maskiner för tillverkning av diverse industriella komponenter. En stor del av produktutbudet består av precisionsmaskiner som säljs under olika varumärken. Maskinerna är konstruerade för att hantera både enkla och komplexa beskärningar. FinePart Swedens verksamhet återfinns idag på en global marknad. Huvudkontoret ligger i Bollebygd.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Finepart

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Finepart

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt