Veckans analyser: Viktiga insikter från börsnoterade bolag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Veckans analyser: Viktiga insikter från börsnoterade bolag

Veckans

Den senaste veckan har bjudit på flera viktiga analyser av börsnoterade bolag. Från Evolution och VNV Global till Humble Group och Hansa Biopharma, här är en sammanfattning av de viktigaste insikterna och framtidsutsikterna.

  • Evolution ser potential för ett starkare andra halvår 2024.
  • VNV Global står inför nya värdeskapande möjligheter trots kortsiktiga nedgångar.
  • Humble Group visar stabil tillväxt och marginalförbättringar trots utmaningar.

Evolution: Starkare andra halvåret väntas

Redeye har uppdaterat sin analys av Evolution efter bolagets Q2-resultat som visade något mjukare intäkter och lönsamhet än väntat. Trots detta återupprepar företaget sina marginalmål för hela året, vilket indikerar en potential för ett starkare andra halvår 2024.

VNV Global: Nya möjligheter trots lägre värderingsmultiplar

Analysguiden rapporterar att VNV Global står inför nya värdeskapande möjligheter trots kortsiktiga nedgångar i substansvärdet, orsakade av försäljningen av portföljbolaget Gett och lägre värderingsmultiplar i jämförelsebolag. Bolaget handlas till en hög rabatt och med en kommande nettokassa när försäljningen av Gett går igenom, vilket öppnar upp för nya investeringar under hösten.

Humble Group: Stabil tillväxt och förbättrad marginal

Humble Group har haft ett stabilt kvartal utan större överraskningar enligt ABG Sundal Collier. Q2-rapporten visade en organisk tillväxt på 9%, vilket var i linje med förväntningarna, och en förbättrad bruttomarginal, trots utmanande fraktförhållanden. Företaget har knutit upp rörelsekapital för att växa under kvartalet, men detta väntas lösas upp under senare delen av 2024. Bolagets fokus på marknadsförings- och kapacitetsinvesteringar förväntas stödja framtida tillväxt.

En annan analys från ABG Sundal Collier, publicerad den 25 juli, betonar att Humble Group fortsatt visar en kombination av tillväxt och marginalförbättring. Trots att justerad EBITA var något under konsensus, är efterfrågan på Humbles produkter fortsatt stark. Företaget planerar ytterligare kapacitetsinvesteringar för att möta den ökande efterfrågan, vilket kan leda till nya kapitalallokeringsmöjligheter, såsom återköp av aktier.

Övriga bolagsuppdateringar: Sivers och Neonode

Redeye kommenterar även Sivers Semiconductors utnämning av en ny VD, vilket anses vara ett positivt steg för bolaget i dess nuvarande utvecklingsfas. Samtidigt har Neonode gjort framsteg i en pågående patenttvist, vilket kan indikera en positiv utgång för bolaget.

För Hansa Biopharma fortsätter lanseringsframstegen i Q2, även om försäljningssiffrorna påverkas av periodens "true-up" justeringar. Redeye förväntar sig att dessa justeringar minskar i takt med att lanseringen i Europa fortskrider.

Sammanfattningsvis visar veckans analyser på flera intressanta utvecklingar inom olika sektorer, med både långsiktiga och kortsiktiga potentialer för investerare att överväga.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Evolution

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt