Veckans analyser: Viktiga händelser på börsmarknaden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Veckans analyser: Viktiga händelser på börsmarknaden

Veckans

Den senaste veckan har bjudit på en rad intressanta analyser av börsnoterade bolag. Från solenergimarknadens utmaningar till framgångsrika licensavtal inom bioteknik, dessa analyser ger en inblick i framtida möjligheter och risker för investerare.

  • Soltech Energy påverkas av en svag solmarknad men har långsiktiga möjligheter.
  • Oncopeptides tecknar sitt första licensavtal för Pepaxti i Sydkorea.
  • Truecaller ser positivt på regulatoriska förändringar i Indien.

Soltech Energy möter utmaningar men ser ljus i framtiden

Soltech Energy har påverkats av en svag solmarknad, vilket resulterat i en 20%-ig nedgång jämfört med 2023, enligt Analysguiden. På längre sikt kan dock lägre räntor, klimatomställning och ökad elektrifiering göra solenergiinvesteringar mer attraktiva. EU-krav på solenergiinstallationer på kommersiella fastigheter förväntas också öka efterfrågan. För investerare med högre riskaptit finns det potential, men bolaget står inför utmaningar med lönsamhetsomställningen och en dämpad konsumentmarknad.

Oncopeptides tecknar sitt första licensavtal

Oncopeptides har ingått sitt första licensavtal för Pepaxti i Sydkorea, vilket Redeye kommenterade den 12 september 2024. Detta avtal markerar en viktig milstolpe för företaget och öppnar upp för ytterligare marknadsexpansion. Avtalet kan ses som ett steg i rätt riktning för Oncopeptides, som nu har möjligheten att öka sin globala närvaro.

Truecaller och regulatoriska förändringar i Indien

I en ny analys från Redeye diskuteras Truecallers senaste insikter kring regulatorisk utveckling i Indien. Bland annat berörs utrullningen av CNAP-lösningen och implementeringen av den nya dataskyddslagen. Trots osäkerheter pekar inget mot ett pessimistiskt scenario för Truecaller, snarare tvärtom, och bolaget förväntas fortsätta sin verksamhet som vanligt.

Cantargia: Ny data och framtida studier

Under veckan har två viktiga analyser från Cantargia publicerats. Först kommenterade Redeye ny data från PANFOUR i lungcancer och CIRIFOUR i kombination med pembrolizumab. Samtidigt söker Cantargia finansiering för att inleda en fas 2b-studie med antikroppen nadunolimab på patienter med metastaserad cancer i bukspottkörteln, enligt Analysguiden. Bolagets andra kliniska tillgång, CAN10, närmar sig också en intressant fas i sin första studie. Analysguiden höjde Cantargias motiverade värde till 9,5 kronor (9,2).

Sammanfattningsvis visar dessa analyser att börsmarknaden är i ständig förändring och att det finns både möjligheter och utmaningar för investerare. Genom att hålla sig uppdaterad med de senaste analyserna kan investerare fatta välgrundade beslut baserade på aktuella och relevanta data.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien SolTech Energy

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt