Veckans analyser: Viktiga händelser på börsen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Veckans analyser: Viktiga händelser på börsen

Veckans

Den senaste veckan har bjudit på flera spännande analyser av börsnoterade bolag. Från strategiska uppköp till försäljningsprognoser och nya produktlanseringar, här är en sammanfattning av de viktigaste händelserna.

  • Sivers Semiconductors fusionerar sin Photonics-verksamhet med en amerikansk SPAC.
  • Embracer förväntas ha ett svagt första kvartal 2024/25 med få nya lanseringar.
  • AcuCort registrerar sitt läkemedel Zeqmelit® som varumärke i USA.

Sivers Semiconductors och strategisk fusion

Redeye har kommenterat Sivers Semiconductors beslut att separera och fusionera sin Photonics-verksamhet med en amerikansk SPAC. Detta steg anses strategiskt viktigt då amerikanska motsvarigheter ofta värderas högre än Sivers. Läs mer om analysen här.

Embracer förväntas ha ett svagt kvartal

Inför Embracers Q1-resultat för 2024/25, som förväntas presenteras den 15 augusti, har Redeye uppdaterat sin prognos. Det kommande kvartalet förväntas bli svagt med få nya lanseringar, vilket påverkar PC/konsol-segmentet negativt. Mer om denna analys kan du läsa här.

JonDeTech tar steg framåt men justerar prognoser

Mangold har uppdaterat sin syn på sensorteknikbolaget JonDeTech Sensors efter andra kvartalet. Försäljningen har ökat men inte tillräckligt för att uppfylla tidigare prognoser, vilket har lett till en justering nedåt. Positivt är dock att deras flaggskeppssensor JIRS30 är redo för kommersiella projekt och att kostnaderna har minskat avsevärt. För mer detaljer, läs Mangolds analys här.

Fler intressanta händelser

Redeye har också kommenterat Neonodes Q2-resultat, som visade på svaga licensförsäljningar men starka engångsförsäljningar av produkter. Den första kunden inom DMS utvecklas enligt plan, vilket ger viss optimism. Läs analysen här.

AcuCort har meddelat att deras läkemedel Zeqmelit® nu är registrerat som varumärke i USA, vilket Analyst Group kommenterat. Detta är ett viktigt steg för bolagets expansion på den amerikanska marknaden. Läs mer här.

Slutligen har Coegin Pharma säkrat kommersiella rättigheter till en innovativ teknologi från University of Bradford, något som kan leda till nya produktlanseringar redan 2026. Redeye ser detta som en stor potential för att öka aktieägarvärdet. Läs hela analysen här.

Utöver detta har FiiZK, ett dotterbolag till Nekkar, sålt sin verksamhet inom skyddsnät för fiskodlingar, vilket möjliggör ett ökat fokus på slutna och halvslutna system för fiskodling. Mer om detta kan du läsa här.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Sivers Semiconductors

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt