Veckans analyser: Verve Group, Kancera och Cantargia bland höjdpunkterna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Veckans analyser: Verve Group, Kancera och Cantargia bland höjdpunkterna

Veckans

Denna vecka har varit händelserik för flera börsnoterade bolag. Verve Group visar starka Q2-resultat och Cantargia gör framsteg med sin CAN10-studie. Samtidigt ser vi både positiva och negativa signaler från bolag som Kancera, Cell Impact och Xbrane Biopharma.

  • Verve Group ökar marknadsandelar enligt preliminära Q2-siffror.
  • Kancera håller kostnaderna nere och gör framsteg med sin KANDOVA-studie.
  • Förseningar i Cantargias nadunolimab-studie men CAN10 visar lovande resultat.

Verve Group ökar marknadsandelar

Verve Group publicerade sina Q2 2024-resultat idag, som visade sig vara i linje med de tidigare preliminära siffrorna. Enligt Redeyes analys visar bolaget på en ökning av marknadsandelarna. Detta är särskilt imponerande med tanke på att bolaget verkar i en bransch som påverkas starkt av Googles förändringar kring cookie-deprecering. Verve Groups kommande CMD (Capital Markets Day) förväntas ge ytterligare insikter i bolagets produktinvesteringar och framtida strategier.

Stabilitet och risker i biotekniksektorn

Även Kancera har visat framsteg efter att deras Q2 2024-rapport publicerades den 26 augusti. Enligt Redeye låg kostnaderna under prognoserna, huvudsakligen på grund av lägre utgifter för forskning och utveckling. Kancera fortsätter sin KANDOVA-studie, även om det med färre patienter än ursprungligen planerat. Valutafluktuationer och en uppdaterad kassaposition har lett till mindre justeringar i bolagets värdering.

Cantargia har också haft en spännande vecka. Deras CAN10-studie har etablerat proof-of-mechanism i single-dose-kohorter, enligt Redeye. Dock har deras studie av nadunolimab i trippelnegativ bröstcancer försenats med upp till sex månader, med resultat som nu förväntas under första halvåret 2025.

Utmaningar och potential i teknik- och biotekniksektorn

Cell Impact, å andra sidan, har upplevt en kraftig omsättningsökning men utvecklingen går långsammare än förväntat, enligt Analysguiden. De ser potential för en positiv utveckling på längre sikt men är kortsiktigt avvaktande tills en mer stabil vändning i volym och försäljning kan påvisas.

För Xbrane Biopharma rapporterade Redeye att deras Q2 2024-rapport visade starkare försäljning men också högre kostnader än väntat, vilket resulterade i en svagare EBIT.

Rättsprocesser och investeringar i tekniksektorn

Neonode ser ut att ha bättre chanser än någonsin i sin pågående rättsprocess mot Samsung, enligt Redeye. Redeye uppskattar en 85% sannolikhet att Neonode når en förlikning med Samsung, vilket skulle ge ett uppskattat värde på 31 USD per aktie. Ytterligare rättsprocesser, bland annat mot Apple, kan innebära ännu större uppsida för bolaget.

Sammanfattningsvis har det varit en vecka fylld av både framsteg och utmaningar för flera börsnoterade bolag. Medan vissa gör betydande framsteg i sina forsknings- och utvecklingsprojekt, brottas andra med kostnadsökningar och rättsliga utmaningar. Investerare har mycket att hålla koll på framöver.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Verve Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt