Veckans analyser: Bolagsnyheter och marknadskommentarer
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Veckans analyser: Bolagsnyheter och marknadskommentarer

Veckans

Den senaste veckan har varit händelserik för flera börsnoterade bolag. Från kliniska framsteg till nya finansieringsavtal, det är mycket som påverkar marknaden. Här är en sammanfattning av de viktigaste analyserna och nyheterna.

  • Kancera rapporterar positiva resultat i klinisk fas Ib-studie.
  • Bluelake Mineral närmar sig gruvstart tack vare ny EU-lagstiftning.
  • BONESUPPORT överträffar försäljningsmål men kämpar med ökade kostnader.

Kancera når kliniska framsteg

Kancera meddelade positiva resultat i sin fas Ib-studie KANDOVA med kandidaten KAND567. Detta är ett viktigt steg i utvecklingen av nya läkemedel och stärker bolagets position på marknaden. Redeye kommenterar att detta kan leda till ökat intresse från investerare.

Bluelake Mineral gynnas av ny EU-lagstiftning

Bluelake Mineral ser ökad sannolikhet för att påbörja gruvdrift vid sina projekt Stekenjokk-Levi och Rönnbäcken tack vare den nya EU-lagen CRMA (European Critical Raw Materials Act). Mangold noterar att den nya lagstiftningen syftar till att snabba upp tillståndsprocesser för strategiskt viktiga råvaror och minska beroendet av Ryssland och Kina. Bolaget har också stärkt sin finansiella ställning genom olika finansieringslösningar och offentliga bidrag.

BONESUPPORT ökar försäljningen men står inför kostnadsutmaningar

BONESUPPORT rapporterade en stark försäljningsökning för det andra kvartalet, vilket enligt Redeye kan ge en positiv marknadsreaktion. Dock kvarstår osäkerheter kring ökade kostnader och förändringar i rörelsekapitalet, vilket kan påverka bolagets EBIT-marginal negativt.

Övriga noteringar: Enviro, Ascelia och Xspray Pharma

Enviro har mottagit en uppföljningsorder på 500 ton TPO från ett ledande europeiskt oljebolag, en utveckling som kan stärka bolagets intäkter. Ascelia genomför en emission på 105 miljoner SEK för att finansiera sin NDA-ansökan för Orviglance och hitta en kommersiell partner i USA. Xspray Pharma rapporterar positiva data för XS003, som visar matchande biotillgänglighet till Tasigna vid en lägre dos, vilket kan göra deras produkt mer konkurrenskraftig på marknaden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Kancera

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt