Veckans analyser: Biopharma-avtal och ekonomiska rapporter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Veckans analyser: Biopharma-avtal och ekonomiska rapporter

Veckans

Denna vecka har flera börsnoterade bolag presenterat viktiga nyheter och analyser. Från avslutade avtal inom biopharma-sektorn till kvartalsrapporter som överraskar, här är en sammanfattning av de mest betydelsefulla händelserna. Låt oss dyka djupare in i de senaste dagarnas utveckling på marknaden.

  • BioArctic får negativ rekommendation från EUs läkemedelskommitté.
  • Xbrane Biopharma återtar rättigheter efter avbrutet avtal med Biogen.
  • Coor och Addlife visar starka kvartalsresultat, medan EG7 underskrider förväntningarna.

Negativa nyheter för BioArctic och Xspray Pharma

Den 29 juli meddelade Redeye att BioArctic fått en negativ rekommendation från EUs läkemedelskommitté (CHMP). Detta innebär ett betydande bakslag för bolaget, som nu måste omvärdera sina strategier för framtiden.

Samma dag rapporterade Redeye om Xspray Pharma, där bolaget mottagit ett Complete Response Letter (CRL) för Dasynoc. Trots denna motgång behåller Redeye en positiv långsiktig syn, men sänker ändå det motiverade värdet och skjuter upp lanseringen av produkten. Läs mer om detta i Redeyes analys.

Xbrane Biopharma återtar rättigheter efter avbrutet avtal

Xbrane Biopharma stod för en av veckans största nyheter när de meddelade att Biogen har avslutat sitt avtal gällande BIIB801. Detta innebär att Xbrane nu återtar fulla rättigheter till produkten. Enligt Redeye kan detta öppna upp nya möjligheter för Xbrane, trots att det också innebär nya utmaningar.

Starka kvartalsresultat för Coor och Addlife

Servicebolaget Coor rapporterade ett starkt andra kvartal, som överträffade Analysguidens förväntningar. Viktiga omförhandlingar har gett stöd åt prognoserna för 2025 och motiverat värde justeras till 50 kronor. Läs mer i Analysguidens rapport.

Addlife fortsätter att imponera med sin organiska tillväxt och stabila efterfrågan inom sin bransch. Analysguiden justerar upp sina prognoser men noterar att aktien har haft en stark utveckling, vilket kan leda till en konsolidering på kort sikt. För mer information, se Analysguidens analys.

EG7 underskrider förväntningarna

EG7:s preliminära resultat för andra kvartalet kom in under förväntningarna, enligt Redeye. Bolaget har aviserat kostnadsbesparingar men håller fast vid sin helårsguidning, där de förväntar sig att nå en EBITDA-marginal i den lägre delen av intervallet, vilket är i linje med Redeyes uppskattningar.

Denna vecka har visat att marknaden är fylld av både utmaningar och möjligheter. Med flera bolag som rapporterar viktiga nyheter är det tydligt att investerare behöver vara vaksamma och uppdaterade för att navigera i den dynamiska ekonomiska miljön.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien BioArctic

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt