Veckans aktiecase: ”Opportunistiskt” fastighetsbolag med potential på över 20 procent
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Veckans aktiecase: ”Opportunistiskt” fastighetsbolag med potential på över 20 procent

Veckans

Den svenska fastighetssektorn har genomgått en turbulent period men står nu på stabilare mark. Efter en betydande nedgång har marknaden återhämtat sig, och vissa aktörer framstår som särskilt lovande. Enligt en analys från investmentbanken Carnegie kan investerare dra nytta av dessa förändringar genom att rikta blickarna mot strategiska fastighetsbolag som Nyfosa.

  • Fastighetsmarknaden visar tecken på återhämtning efter tidigare nedgångar.
  • Nyfosa framstår som en stark aktör med högavkastande fastigheter.
  • Räntenedgångar väntas gynna företag med kort räntebindningstid.

Vi har tidigare uppmärksammat att fastighetssektorn är redo för revansch efter en djup nedgång. Med lägre räntor väntar ljusare tider. Nu kommer ett nytt köpråd för Nyfosa från investmentbanken Carnegie, enligt en analys under vinjetten ”Veckans aktiecase”. Riktkursen sätts till 140 kronor, vilket innebär en uppsida på över 20 procent jämfört med dagens kurs på knappt 115 kronor (per den 21/10).

Tips: Ta del av Börskollens guide om svenska fastighetsaktier för mer investeringstips i sektorn.  

Fastighetssektorns turbulenta resa

Under de senaste åren har den svenska fastighetssektorn stått inför stora utmaningar, konstaterar Carnegie i analysen. Inflationsökningen och stigande räntor under 2022 och 2023 resulterade i ett kraftigt fall för fastighetsindex på Stockholmsbörsen. Finansieringsmöjligheterna krympte, och många företag kunde inte längre förlita sig på obligationsmarknaden. Trots dessa utmaningar har marknaden nu börjat återhämta sig, med förbättrade finansieringsmöjligheter och minskande räntor.

Nyfosas strategiska styrka

Nyfosa är ett av de bolag som utmärker sig i denna återhämtning. Som ett opportunistiskt fastighetsbolag med fokus på Sverige och Finland har Nyfosa visat en imponerande förmåga att anpassa sig till marknadens förändringar. Med ett fastighetsvärde på cirka 40 miljarder kronor och en diversifierad portfölj av kommersiella fastigheter, inklusive kontor, logistik och handel, är bolaget väl positionerat för framtida tillväxt.

Ekonomiska prognoser och framtida utsikter

En av Nyfosas styrkor är dess korta genomsnittliga räntebindningstid på 1,7 år, vilket ger flexibilitet i ett fallande ränteläge. Trots tidigare ränteutmaningar, där kostnaderna steg markant, förväntas de kommande åren medföra en gynnsammare ränteutveckling. Carnegie anser att Nyfosa, med sin attraktiva kassaflödesmultipel på 18x och förväntad CEPS-tillväxt på 13–18 procent fram till 2026, erbjuder en intressant investeringsmöjlighet. Med riktkursen satt till 140 kronor rekommenderas köp av aktien.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nyfosa

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nyfosa

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt