Veckans aktiecase: Här är investmentbankens e-handelsfavorit
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Veckans aktiecase: Här är investmentbankens e-handelsfavorit

Veckans

E-handelsföretaget Boozt står inför en utmanande marknadssituation med kortsiktiga osäkerheter, men de långsiktiga utsikterna ser lovande ut. Trots en svag marknad har bolaget visat på en stark försäljningsutveckling och effektivitet. Med en förväntad stabil tillväxt och förbättrade marginaler kan Boozt utgöra en attraktiv investering på sikt. Det anser investmentbanken Carnegie i en färsk analys.

  • Boozt har överträffat konkurrenterna trots en tuff marknad.
  • Företagets långsiktiga mål inkluderar en betydande marginalförbättring.
  • Aktien är översåld men har stor potential enligt prognoser för 2025.

Ett starkt år för Boozt trots tuffa förutsättningar

Enligt en analys från invetmentbanken Carnegie under vinjetten ”Veckans aktiecase” har Boozt lyckats navigera genom en svår marknadssituation där många andra konsumentinriktade företag har kämpat. Under de senaste åren har Boozt, som fokuserar på kläder inom medel- och premiumsegmenten, levererat en stark tillväxt och lönsamhet. Bolaget har en betydande marknadsandel i Sverige och Danmark och har kontinuerligt överträffat sina egna prognoser.

Framtida potential och ambitioner

Trots kortsiktiga utmaningar, som inkluderar pressade marginaler och ökade kostnader, har Boozt ambitiösa mål för framtiden, skriver Carnegie. Företaget siktar på att öka sin rörelsemarginal till över 10 procent, vilket är en betydande ökning från dagens nivåer. Under pandemin visade Boozt på potential genom att nå en marginal på 8,9 procent. Bolagets strategi och innovativa lagerlösningar ses som nyckelfaktorer för att nå dessa mål.

Aktien – översåld men med potential

Även om Boozt-aktien har backat med nästan 20 procent under året, ser Carnegie en betydande potential i aktien på sikt. Baserat på prognoser för 2025 handlas aktien till en relativt låg värdering, vilket kan indikera en möjlighet för investerare. Boozt har en stark finansiell position med en nettokassa på nästan 300 miljoner kronor, vilket stärker bolagets framtida tillväxtmöjligheter. Riktkursen är satt till 155 SEK, vilket stödjer en rekommendation om köp.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Boozt

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Boozt

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt