Veckans aktie: Kvalitetsbolaget har stigit 40 procent – Di tror på mer uppsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Veckans aktie: Kvalitetsbolaget har stigit 40 procent – Di tror på mer uppsida

Veckans

Dagens industri har satt en köprekommendation på bioteknikföretaget Biotage, trots att aktien redan har stigit över 40 procent under året. Analysen pekar på att kvalitet kostar och att det finns ytterligare potential för uppgång.

  • Biotage har återgått till tillväxt efter en tuff period.
  • Analysen föreslår att bolaget sällan kommer vara billig.
  • Trots en stark kursutveckling ser Di mer uppsida.

Utmaningar under pandemin

Enligt Dagens industri har Biotage haft en svår period efter pandemin där flera faktorer motarbetade företaget. Minskad covid-testning och höga lagernivåer hos kunderna var några av de utmaningar som bolaget ställdes inför. Dessutom påverkades företaget av protektionistiska åtgärder, vilket särskilt drabbade verksamheten i Kina.

Återgång till tillväxt

Trots dessa utmaningar har Biotage lyckats återvända till tillväxt. Företaget visade tillväxt i andra kvartalet 2023, vilket var första gången sedan tredje kvartalet 2022. Dagens industri menar att de mest utmanande siffrorna nu har försvunnit från jämförelsetalen, samtidigt som övriga faktorer har återgått till normala nivåer.

Strukturella medvindar

Dagens industri betonar att Biotage, med tanke på sin operativa historik och de strukturella fördelarna, sällan kommer att vara ett billigt bolag. Trots årets starka kursutveckling på över 40 procent, rekommenderas köp av aktien eftersom det finns mer uppsida att hämta.

Vi på Börskollen håller med om att Biotage visar stark potential för framtiden, vilket gör det till ett intressant val för investerare.

Börskollen om Biotage

Biotage är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BIOT på Large Cap. Biotage verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 3249 st ägare hos Avanza samt 1036 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Biotage är ett företag som specialiserar sig inom bioteknik. De erbjuder lösningar inom områden som kromatografi, organisk syntes och provberedning. Företaget är verksamt globalt, med huvudinriktning på Europa, Nordamerika och Asien. Många av deras projekt genomförs i samarbete med andra aktörer på marknaden. Deras kunder finns främst inom hälso- och sjukvårdssektorn samt livsmedelsindustrin.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Biotage, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Biotage

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Biotage

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt