Veckans aktie: Köpråd i högutdelaren – så stor är potentialen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Veckans aktie: Köpråd i högutdelaren – så stor är potentialen

Veckans

Dagens Industri rekommenderar köp av fastighetsservicebolaget Coor under vinjetten Veckans aktie. Med låg värdering och hög utdelning framstår Coor som en attraktiv investering i osäkra tider.

  • Aktien har mer än halverats de senaste tre åren.
  • P/E-talet är prognostiserat till 10 för 2025.
  • Förväntad direktavkastning på 7,4 procent.

Potential över risk

Enligt Dagens Industri brukar det vara en god strategi att köpa aktier med låg värdering under osäkra tider. Coor framställs som ett sådant exempel, där potentialen anses överväga risken. Coors aktie har mer än halverats under de senaste tre åren, vilket innebär att aktien idag handlas till en låg värdering.

Värderingsmässigt landar p/e-talet på 14 i år och förväntas sjunka till 10 under 2025, baserat på Dagens Industris vinstprognoser. Snittvärderingen för de senaste fem åren ligger också på 14, vilket innebär att den framåtblickande vinsten ger en riktkurs på 55 kronor. Detta innebär en uppsida på drygt 30 procent.

Hög utdelning lockar

Förutom att vara lågt värderad lockar Coor också genom att vara en högutdelare. Dagens Industri förväntar sig en utdelning på 3,1 kronor per aktie, vilket skulle ge en direktavkastning på 7,4 procent. Detta gör Coor till en attraktiv investering för de som söker både värde och utdelning.

Coor Service Management Holding är ett nordiskt företag specialiserat på facility management, med tjänster som städning, matservering, fastighetsunderhåll, receptionstjänster samt tjänster för konferenser och mötesrum. Företagets kunder består huvudsakligen av både små och stora företag samt olika institutioner, och deras huvudkontor finns i Kista.

Vid senaste mätningen hade Coor 9510 aktieägare hos Avanza och 2148 aktieägare hos Nordnet, enligt Börskollens data. Vi på Börskollen ser därför fortsatt potential i Coor som en stark investering i dessa osäkra tider.

Källa: Finwire/Dagens Industri

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Coor Service Management

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Coor Service Management

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt