Varningen: Aktien ska ner 30 procent – stora utmaningar på indiska 5G-marknaden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Varningen: Aktien ska ner 30 procent – stora utmaningar på indiska 5G-marknaden

Varningen:

Telekomleverantören Ericsson står inför en svår marknadssituation på den indiska 5G-marknaden. Enligt en analys från Barclays väntas företagets aktie falla kraftigt.

  • Ericssons aktie kan falla med 30 procent enligt Barclays.
  • Antalet nya 5G-basstationer i Indien har minskat kraftigt.
  • Marknaden förväntas inte återhämta sig förrän 2025.

Enligt en analys från Barclays, som refereras av Dagens Industri, står telekomleverantören Ericsson inför betydande utmaningar på den indiska marknaden för 5G-utbyggnad. Analysen, daterad 1 augusti, pekar på att Ericssons aktie kan falla med hela 30 procent på grund av en kraftig minskning i tillväxten av 5G-utbyggnaden i Indien.

Minskning av 5G-basstationer

Statistik från det indiska telekomdepartementet visar att antalet nya 5G-basstationer i Indien minskade till 2 709 i juni, vilket är en minskning med 24 procent jämfört med maj och hela 95 procent lägre än juni 2023. Denna kraftiga minskning indikerar en nästan total avstanning av marknaden, vilket Barclays menar kan försvåra en snabb återhämtning.

Barclays rekommendation och aktiens nuvarande värde

Barclays har återupptagit sin rekommendation för Ericsson med en "undervikt" och satt en riktkurs på 48 kronor. På onsdagen handlades aktien runt 69 kronor, vilket innebär en potentiell nedgång på över 20 kronor per aktie om Barclays prognos slår in.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att fortsätta rapportera om hur Ericssons situation utvecklas på den viktiga indiska marknaden. För investerare kan det vara klokt att hålla ett öga på framtida rapporter och analyser som kan ge ytterligare insikt i denna osäkra marknadssituation.

Börskollen om Ericsson

Ericsson är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ERIC B på Large Cap. Ericsson verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 72281 st ägare hos Avanza samt 19249 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Ericsson arbetar inom området kommunikationsteknik. Företaget utvecklar idag mjukvara och IT-infrastrukturlösningar för mobilnät, bredband och molntjänster, samt erbjuder tillhörande tekniska tjänster. Deras kunder finns främst inom e-handel, informationsteknologi och kommunikationssektorn. Ericsson grundades 1876 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Ericsson, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ericsson

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Ericsson

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt